divendres, 14 de juny del 2024

Algunas votaciones van así - Algunes votacions van així

 

                                     Algunes votacions van així 

Una es pregunta com pot ser que la classe baixa i la mitja votin partits de dreta, o pitjor, d’ultra dreta. Es veu que no saben que els conservadors mai no faran lleis al seu favor, mai no fomentaran l’Estat del benestar, amb els serveis públics per a aquelles persones que ho necessitin.

No, no ho saben perquè no llegeixen, no coneixen i interpreten, només s’alimenten de les xarxes socials. I, què hi  troben? Facècies d’aquell i de l’altre que pretenen divertir, o provocar, o enlluernar amb extravagàncies. Uns i altres comparteixen banalitats, i d’aquí no passen.

Succeeix llavors, per exemple, que a Xipre surt escollit com a eurodiputat un youtuber sense formació política ni der cap classe que, a més a més, s’havia declarat abstencionista. En què quedem doncs, xicot de 24 anys amb 2,65 milions de seguidors dels seus continguts insubstancials? No creu en els Parlaments però s’hi presenta, i a sobre el voten. Què hi farà, al Parlament Europeu, de què servirà?

No es tracta d’elitisme, sinó de capacitat i de formalitat. Els qui l’han votat obtindran allò que mereixen. No res. Tal com els votants de personatges como Milei estan obtenint el que no van saber preveure. 

                         Algunas votaciones van así 

Una se pregunta cómo puede ser que la clase baja y la media voten a partidos de derecha, o peor aún, de ultra derecha. Por lo visto no saben que los conservadores nunca harán leyes a su favor, nunca fomentarán el Estado del bienestar, los servicios públicos para aquellas personas que lo necesiten.

No, no lo saben porque no leen, no conocen e interpretan, sólo se alimentan de las redes sociales. Y, ¿qué encuentran? Chascarrillos de este y del otro que pretenden divertir, o provocar, o deslumbrar con extravagancias. Unos y otros comparten banalidades, y de ahí no pasan.

  Sucede entonces, por ejemplo, que en Chipre sale elegido como eurodiputado un youtuber sin formación política ni de ninguna clase que, además, se había declarado abstencionista. ¿En qué quedamos pues, chico de 24 años con 2,65 millones de seguidores de sus contenidos insustanciales? No cree en los Parlamentos, pero se presenta, y encima lo votan. ¿Qué hará, en el Parlamento Europeo, de qué servirá?

No se trata de elitismo, sino de capacidad y de formalidad. Quienes le han votado obtendrán lo que merecen. Nada. Tal como los votantes de personajes como Milei están obteniendo lo que no supieron prever.