dissabte, 25 de maig del 2024

El buen ejemplo de José Mujica - El bon exemple de José Mujica

 

                                  El bon exemple de José Mujica 

En un món amb molts polítics impresentables, recordar la trajectòria de l’expresident de l’Uruguai esdevé reconfortant. Expresident i, abans, exguerriller contra la dictadura militar que va tenallar el país del 1973 al 1985.

La seva lluita li va comportar set anys de presó infame en forma de solitud total, sense ni tan sols llibres amb què passar les hores. I una es pregunta, com és possible resistir aital turment al voltant de 2.500 dies? Només la confiança en què val la pena la lluita i en què finalment la justícia s’imposarà dóna la força necessària.

Així va ser, i José Mujica es va convertir en president del país entre el 2010 i el 1015. Honrat, modest de gustos, va ser un dirigent eficaç que en cap moment va ocupar el palau presidencial sinó que va seguir vivint a la seva casa del camp. Gràcies al seu mandat, l’Uruguai ha arribat a ser al continent americà el segon Estat en democràcia, transparència i seguretat segons el rànquing de l’ONU, només per sota del Canadà.

Actualment compta 88 anys, assisteix a actes polítics i culturals, és un exemple indiscutible de força d’esperit i resistència física. En mig de tantes mentides, matances i perversions, José Mujica impulsa la fe en una humanitat bondadosa. 

                    El buen ejemplo de José Mujica 

En un mundo con muchos políticos impresentables, recordar la trayectoria del expresidente del Uruguay resulta reconfortante. Expresidente y, antes, exguerrillero contra la dictadura militar que atenazó el país de 1973 a 1985.

Su lucha le conllevó siete años de prisión infame en forma de soledad total, sin ni siquiera libros con los que pasar las horas. Y una se pregunta, ¿cómo es posible resistir semejante tormento alrededor de 2.500 días? Tan solo la confianza en que vale la pena la lucha y en que finalmente la justicia se impondrá infunde la fuerza necesaria.

Así fue, y José Mujica se convirtió en presidente del país entre 2010 y 1015. Honrado, modesto de gustos, fue un dirigente eficaz que en ningún momento ocupó el palacio presidencia, sino que siguió viviendo en su casa del campo. Gracias a su mandato, Uruguay ha llegado a ser en el continente americano el segundo Estado en democracia, transparencia y seguridad según el ranking de la ONU, sólo detrás de Canadá.

Actualmente cuenta 88 años, asiste a actos políticos y culturales, es un ejemplo indiscutible de fuerza de espíritu y resistencia física. En medio de tantas mentiras, matanzas y perversiones, José Mujica impulsa la fe en una humanidad bondadosa.