divendres, 10 de febrer del 2023

La recién nacida salvada del terremoto - La nounada salvada del terratrèmol

 

                                La nounada salvada del terratrèmol 

Li van tallar el cordó umbilical per separar-la de la seva mare morta i va obrir els ulls al món que l’esperava. No sols ja havia perdut la mare sinó també el pare i quatre germans, ensorrats tots sota les runes. Ha succeït a Síria, un país arruïnat per una guerra civil que pateix des de fa onze anys. Què li pot oferir a la criatura l’avenir?

Tenia hematomes i hipotèrmia, i ha donat la volta al món la seva fotografia ajaguda en un llit d’hospital, grassoneta malgrat tot, i despullada. O bé disposen d’una calefacció molt elevada, quelcom sorprenent enmig de les penúries, o bé els sanitaris no hi toquen. Sigui com sigui, això és el que rebrà d’ara endavant. Actuacions per part d’estranys, vulnerable en tot moment, sense l’amor de mare, pare, germans, tots ells enterrats en algun lloc.

La nounada salvada del terratrèmol ha estat afortunada? Vet aquí una pregunta a fer-se.

       

             La recién nacida salvada del terremoto 

Le cortaron el cordón umbilical para separarla de su madre muerta y abrió los ojos al mundo que le esperaba. No solo ya había perdido la madre sino también el padre y cuatro hermanos, aplastados todos bajo los escombros. Ha sucedido en Siria, un país arruinado por una guerra civil que padece desde hace once años. ¿Qué le puede deparar a la criatura el futuro?

Tenía hematomas e hipotermia, y ha dado la vuelta al mundo su fotografía tumbada en una cama de hospital, gordita a pesar de todo, y desnuda. O bien disponen de una calefacción muy elevada, algo sorprendente en medio de las penurias, o bien los sanitarios no atinan. Sea como sea, esto es lo que recibirá de ahora en adelante. Actuaciones por parte de extraños, vulnerable en todo momento, sin el amor de madre, padre, hermanos, todos ellos enterrados en algún lugar.

¿La recién nacida salvada del terremoto ha sido afortunada? He aquí una pregunta a hacerse.