dimecres, 4 de febrer de 2015

Ull per ull

L’adveniment del segle XXI no sols no ha comportant una millora en el trajecte de la Humanitat sinó que l’ha empitjorat. Guerres a dojo i progressivament cruels, amb la societat civil esdevenint l’autèntica carn de canó. A Ucraïna, a l’Àfrica, a l’Orient Mitjà. Morts, misèria, fam, i un Estat Islàmic que exhibeix l’execució d’ostatges i fins hi tot arriba a cremar-ne un de viu en viu, un desgraciat pilot jordà. Com a l’Edat Mitjana, com si no hagués transcorregut el temps des de que a l’entorn cristià es cremaven les dites bruixes.
La resposta a la atrocitat que el govern de Jordània ha donat també ha estat atroç. Una dona i un home executats com a venjança, sense que hagués estat previst de fer-ho. I encara bo que no els han cremat per tal que “l’ull per ull” fos més exacte.
Absolut menyspreu dels capitosts de totes bandes vers la vida dels altres, la dels subordinats, manats, entabanats, moguts pels que manegen els fils. I ara una nova escalada, amb la previsió de que a més de drons i altre armament s’enviïn soldats sobre el terreny a Iraq, Síria i allà on des de dalt es cregui convenient. I a veure quina resposta es rep, quin volum assoleixen les víctimes civils.
El dia 11 de setembre de 2001 va ser una jornada tràgica als EUA, i va resultar nefasta també per a la resta del món. La resposta donada va ser tan poc intel•ligent que va obrir una capsa de pandora que potser a alguns els hi va bé però que per a la resta d’habitants de la Terra representa una espasa de Dàmocles cada vegada més amenaçadora.


Ojo por ojo

  El advenimiento del siglo XXI no solamente no ha comportando una mejora en el trayecto de la Humanidad sino que lo ha empeorado. Guerras a destajo y progresivamente crueles, con la sociedad civil convertida en la auténtica carne de cañón. En Ucrania, en África, en Oriente Medio. Muertos, miseria, hambre, y un Estado Islámico que exhibe la ejecución de rehenes e incluso llega a quemar vivo a un desgraciado piloto jordano. Como en la Edad Media, como si no hubiera transcurrido el tiempo desde que en el entorno cristiano se quemaban las llamadas brujas.
  La respuesta a la atrocidad que el gobierno de Jordania ha dado también ha sido atroz. Una mujer y un hombre ejecutados como venganza, sin que hubiera estado previsto hacerlo. Y menos mal que no los han quemado vivos a fin de que “el ojo por ojo” fuera más exacto.
 Absoluto menosprecio de los cabecillas de todos lados hacia la vida de los otros, la de los subordinados, mandados, engatusados, movidos por los que manejan los hilos. Y ahora una nueva escalada, con la previsión de que además de drones y otro armamento se envíen soldados sobre el terreno en Iraq, Siria y allí donde desde arriba se crea conveniente. Y a ver qué repuesta se recibe, qué volumen alcanzan las víctimas civiles.
  El día 11 de septiembre del 2001 fue una jornada trágica en EE.UU., y resultó nefasta también para el resto del mundo. La respuesta dada fue tan poco inteligente que abrió una caja de pandora que quizás a algunos les va bien pero que para el resto de habitantes de la Tierra representa una espada de Damocles cada vez más amenazadora.