divendres, 9 d’agost del 2019

Conductores accidentados menores de 65 años - Conductors accidentats menors de 65 anys


Conductors accidentats menors de 65 anys

 El 70% dels mortalment accidentats en els set mesos d’aquest any 2019 tenien menys de 65 anys. Així es constata, tot i això, el que en els titulars dels mitjans de comunicació se subratlla és que un 30% era gent gran. És evident que els més joves dupliquen de llarg el nombre de morts, no obstant això, es pretén estigmatitzar els conductors de més edat. Es tracta de jugar amb un percentatge o un altre, i vagi a saber-se amb quin objectiu.
Alerta respecte d’aital estereotip, i atenció a les recomanacions de les autoritats. Demanen responsabilitat a l’hora de l’obtenció i la renovació dels permisos de conduir, providència aplicable a tots els rangs d’edat. Només uns adequats reconeixements mèdics tant físics com psíquics poden garantir les facultats necessàries per asseure’s al volant, i és de sobres conegut que les revisions en els centres autoritzats deixen molt a desitjar.
En conseqüència, ni titulars tortuosos ni alarmes públiques no resulten útils per rebaixar el nombre d’accidentats. Que en general la renovació del carnet es realitzi cada 10 anys per als menors de 65 anys i cada 5 per a aquests últims tal vegada no ofereixi prou garanties. Si bé, segons el dit anteriorment, l’essencial rau en la realització d’un examen mèdic en tota regla.
Mentre esdevingui que les autoritats de 
Trànsit prenguin les decisions correctes, que als grans no se’ls atribueixin deficiències de les que s’eximeixen a d’altres. 

Conductores accidentados menores de 65 años

El 70% de los mortalmente accidentados en los siete meses de este año 2019 tenían menos de 65 años. Así se constata, sin embargo, lo que en los titulares de los medios de comunicación se subraya es que un 30% era gente mayor. Es evidente que los más jóvenes duplican de largo el número de muertos, no obstante, se pretende estigmatizar a los conductores de mayor edad. Se trata de jugar con un porcentaje u otro, y váyase a saber con qué objeto.
Alerta con respecto a tamaño estereotipo, y atención a las recomendaciones de las autoridades. Requieren responsabilidad en el momento de la obtención y la renovación de los permisos de conducir, providencia aplicable a todos los rangos de edad. Sólo unos adecuados reconocimientos médicos tanto físicos como psíquicos pueden garantizar las facultades necesarias para sentarse al volante, y es de sobra conocido que las revisiones en los centros autorizados dejan mucho que desear.
En consecuencia, ni titulares torcidos ni alarmas públicas resultan útiles para rebajar el número de accidentados.  Que en general la renovación del carnet se realice cada 10 años para los menores de 65 años y cada 5 para estos últimos tal vez no ofrezca suficientes garantías. Si bien, según lo advertido anteriormente, lo esencial reside en la realización de un examen médico en toda regla.
Mientras suceda que las autoridades de Tránsito tomen las decisiones correctas, que a los mayores no se les achaquen deficiencias de las que se eximen a otros.