divendres, 6 de setembre del 2019

Trump, Johnson y Salvini - Trump, Johnson i Salvini


Trump, Johnson i Salvini

Citem-los per aquest ordre, atenint-nos a la potència dels països a què pertanyen. Tres governants elegits democràticament, però un tercet que lluny de deixar indiferents als qui no els van votar desperten la seva repugnància. 
Un, Matteo Salvini, ja es troba fora de joc. Prepotent, fatxenda, insensible a la tragèdia dels immigrants, la jugada de fer caure al seu govern li va sortir malament . En conseqüència, ja no pot manejar la corda de l’anti europeisme, ni la de deixar que els nàufrags s’ofeguin.
Pel que fa al britànic Boris Johnson, la seva estrella s’enfosqueix hora rere hora. La gestió del Brexit, el qual va fomentar partint d’una clamorosa i conscient inexactitud econòmica, es convertirà probablement en la seva tomba política, quelcom que almenys la meitat dels seus compatriotes celebraran.
Resta el totpoderós Donald Trump, pinxo provocador que porta més de tres anys desestabilitzant relacions internacionals, despertant tambors de guerra freda amb el risc de transformar-se en calenta, abonant la crisi climàtica amb la seva indiferència vers la realitat d’huracans devastadors, desgels i altres fenòmens exacerbats. També ell es veu detestat per la meitat dels seus conciutadans, però de moment, la seva estrella continua lluent, no perquè els núvols que intenten enfosquir-la siguin pocs sinó perquè no assoleixen prou força.
Tres exemples que porten a que les persones que no comparteixen els postulats d’aital tercet, per considerar-los humanament nefastos, es preguntin per la qualitat dels seus electors. Tot considerant que les respostes poden ser diverses, valgui escollir-ne una entre el conjunt. La de que és molt possible que els falti educació, entesa com l’eina que condueix a la responsabilitat i a la llibertat.

        Trump, Johnson y Salvini

Citémoslos por este orden, ateniendo al poderío de los países a que pertenecen. Tres gobernantes elegidos democráticamente, mas un terceto que lejos de dejar indiferentes a quienes no los votaron despiertan su repugnancia. 
Uno, Matteo Salvini, ya se encuentra fuera de juego. Prepotente, fachenda, insensible a la tragedia de los inmigrantes, la jugada de hacer caer a su gobierno le salió torcida. En consecuencia, ya no puede manejar la cuerda del anti europeísmo, ni la de dejar que los náufragos se ahoguen.
Por lo que respecta al británico Boris Johnson, su estrella se oscurece hora tras hora. La gestión del Brexit, el cual fomentó partiendo de una clamorosa y consciente inexactitud económica, se convertirá probablemente en su tumba política, algo que al menos la mitad de sus compatriotas celebrarán.
Resta el todopoderoso Donald Trump, gallo provocador que lleva más de tres años desestabilizando relaciones internacionales, despertando tambores de guerra fría con el riesgo de transformarse en caliente, abonando la crisis climática con su indiferencia hacia la realidad de huracanes devastadores, deshielos y otros fenómenos exacerbados. También él es detestado por la mitad de sus conciudadanos. Por el momento, su estrella continúa brillando, no porque las nubes que intentan ensombrecerla sean pocas sino porque no alcanzan la suficiente potencia.
Tres ejemplos que llevan a que las personas que no comparten los postulados de semejante terceto, por considerarlos humanamente nefastos, se pregunten por la calidad de sus electores. Habida cuenta que las respuestas pueden ser diversas, valga escoger una entre ellas. La de que es muy posible que les falte educación, entendida como la herramienta que conduce a la responsabilidad y a la libertad.