divendres, 20 de desembre del 2019

Compras baratas y Felices Fiestas - Compres barates i Bones Festes


                  
Compres barates i Bones Festes

Arribar a casa amb la bossa plena de peces per estrenar durant les Festes Nadalenques. Samarretes barates, pantalons barats, jerseis barats, xandalls barats. Això és saber comprar, economitzar, anar a la moda per pocs diners!...
A primers d’aquest mes de desembre, tan nadalenc, a Nova Delhi van morir cremades 43 persones que dormien a la mateixa fàbrica on treballaven i es va incendiar. Unes altres 16 van patir ferides, mentre que 162 en van sortir estàlvies. Una suma de més de 200 éssers humans l’existència dels quals transcorria en un edifici de quatre plantes on cosien peces de vestir, bosses i demés. Guanyaven 150 rupies diàries, equivalents a 2 euros. Total, 60 euros mensuals. Per a què més, si es passaven el dia confinats?
Gràcies a ells, dissortats, aquí s’obren les bosses per ensenyar les boniques samarretes o suèters adquirits per només 10 euros, fins i tot menys. Gràcies a ells, el patrimoni dels molt rics creix i creix. El desvergonyiment d’empresaris, financers i governs tampoc no deixa de créixer. Sense deixar al marge de la reflexió als consumidors.

     Compras baratas y Felices Fiestas

Llegar a casa con la bolsa llena de prendas para estrenar durante las Fiestas Navideñas. Camisetas baratas, pantalones baratos, jerséis baratos, chándales baratos. ¡Esto es saber comprar, economizar, ir a la moda por poco dinero!...
A primeros de este mes de diciembre, tan navideño, en Nueva Delhi murieron abrasadas 43 personas que dormían en la misma fábrica donde trabajaban y se incendió. Otras 16 sufrieron heridas, mientras que 162 salieron con vida. Una suma de más de 200 seres humanos cuya existencia transcurría en un edificio de cuatro plantas dentro del cual cosían prendas de vestir, bolsas y demás. Ganaban 150 rupias diarias, equivalentes a 2 euros. Total, 60 euros mensuales. ¿Para qué más, si se pasaban el día confinados?
Gracias a ellos, desdichados, aquí se abren las bolsas para mostrar las bonitas camisetas o suéteres adquiridos por solo 10 euros, incluso menos. Gracias a ellos, el patrimonio de los muy ricos crece y crece. La desvergüenza de empresarios, financieros y gobiernos tampoco deja de crecer. Sin dejar al margen de la reflexión a los consumidores.