dissabte, 18 de setembre del 2021

El Pentágono desconfiaba de Donald Trump - El Pentàgon desconfiava de Donald Trump

 

                            El Pentàgon desconfiava de Donald Trump 

Ha sortit a la llum que el cap de l’Estat Major Conjunt del EUA, el general Mark A. Milley, es va posar en contacte amb el seu homòleg xinés, Li Zuocheng, l’octubre de 2020. El motiu era per assegurar-li que el seu país no atacaria la Xina. Els serveis d’intel·ligència nord-americans havien detectat que els xinesos creien que Donald Trump estava preparant un atac.

Una segona trucada telefònica va ser per tranquil·litzar el govern xinés el  8 de gener de 2021, dos dies després que es produís l’assalt del Capitoli per part de partidaris de Trump. Xinesos y nord-americans no les tenien totes, de manera que el general Milley va convocar una reunió secreta al Pentàgon per revisar el procés d’acció militar. Les instruccions van ser taxatives: que els oficials no obeïssin ordres de ningú llevat que ell mateix hi estigués involucrat.

Donald Trump ja no manava a la Casa Blanca, però la seva ombra continuava, i continua, sent allargada.

                     El Pentágono desconfiaba de Donald Trump 

Ha salido a la luz que el jefe del Estado Mayor Conjunto del EE.UU., el general Mark A. Milley, se puso en contacto con su homólogo chino, Li Zuocheng, en octubre de 2020. El motivo era para asegurarle que su país no atacaría China. Los servicios de inteligencia norteamericanos habían detectado que los chinos creían que Donald Trump estaba preparando un ataque.

Una segunda llamada telefónica fue para tranquilizar el gobierno chino el 8 de enero de 2021, dos días después de que se produjera el asalto del Capitolio por parte de partidarios de Trump. Chinos y norteamericanos no las tenían todas consigo, de manera que el general Milley convocó una reunión secreta en el Pentágono para revisar el proceso de acción militar. Las instrucciones fueron tajantes: que los oficiales no obedecieran órdenes de nadie a menos que él mismo estuviera involucrado.

Donald Trump ya no mandaba en la Casa Blanca, pero su sombra continuaba, y continúa, siendo alargada.