dissabte, 26 de febrer del 2022

De Ivan el Terrible a Vladímir Putin - D’Ivan el Terrible a Vladímir Putin

 

                            D’Ivan el Terrible a Vladímir Putin 

Fa gairebé cinc segles, de l’any 1530 al 1584, va trepitjar la Terra el tsar Ivan IV de Rússia. Això va constituir una autèntica tragèdia. Autoritari, cruel, assassí del seu propi fill, conqueridor, devastador. No va morir vell, però encara va passar massa tard.

La desgràcia està caient ara sobre un Estat d’Europa de la mà d’un modern transsumpte de tsar. Vladímir Putin fa i desfà impertorbable. Envia tancs, drons i tropes a Ucraïna provocant morts, ferits i gent que fuig esmaperduda. La vida se’ls hi ha convertit en un mal són per mor d’un ésser pitjor que els seus confrares dirigents del món.

Veiem com la guerra ha començat, però no sabem quan, com i on acabarà. Sí, tot té un final. Mentre tant, el mal i el dolor que provoca són incommensurables. Actualment, a l’arbitri de Putin el Terrible.                           

                     De Ivan el Terrible a Vladímir Putin 

Hace casi cinco siglos, del año 1530 al 1584, pisó la Tierra el zar Iván IV de Rusia. Esto constituyó una auténtica tragedia. Autoritario, cruel, asesino de su propio hijo, conquistador, devastador. No murió viejo, pero todavía ocurrió demasiado tarde.

La desgracia está cayendo ahora sobre un Estado de Europa de la mano de un moderno trasunto de zar. Vladímir Putin hace y deshace imperturbable. Envía tanques, drones y tropas a Ucrania provocando muertos, heridos y gente que huye trastornada. La vida se les ha convertido en una pesadilla por mor de un ser peor que sus compadres dirigentes del mundo.

Vemos cómo la guerra ha empezado, pero no sabemos cuándo, cómo y dónde acabará. Sí, todo tiene un final. Mientras tanto, el mal y el dolor que provoca son inconmensurables. Actualmente, al arbitrio de Putin el Terrible.