divendres, 4 de febrer del 2022

Una similitud de serenos en Cornellà de Llobregat - Una similitud de serenos a Cornellà de Llobregat

 

                   Una similitud de serenos a Cornellà de Llobregat 

Figures nocturnes arcaiques las del sereno i el vigilant. Sembla que no quedava molt definit què feia cadascú. El sereno portava claus de les portaries per obrir-les a aquells veïns que s’haguessin oblidat de dur-ne? O era l’altre? Quin d’ells feia de despertador per a qui els ho demanava? Una trucada al timbre de baix i llençols fora. A més a més, ambdós vetllaven per la seguretat a les nits.

Algun decret els van eliminar, sense cap servei substitutiu. Tal vegada es veuen guàrdies urbans rondant pels carrers?  Ni de nit ni de dia, tot sigui dit. Amb tot, el temps dóna voltes, i esdevé que a Cornellà de Llobregat s’ha endegat un Servei d’Observació Nocturna de les onze de la nit a les sis del matí. Està compost per quatre homes i tres dones que han rebut formació per vetllar per la gent que surti de nit, pel sexe femení en especial. Acompanyaran a qui ho demani, i ho faran coordinats amb la Guàrdia Urbana. En cas de perill, no seran executius sinó que avisaran a la policia.

Bonic, esperançador de que quelcom es vagi fent bé. Endemés, un alleugeriment per a les set  persones contractades que han abandonat l’atur.

      Una similitud de serenos en Cornellà de Llobregat 

Figuras nocturnas arcaicas las del sereno y el vigilante. Parece que no quedaba muy definido qué hacía cada cual. ¿El sereno disponía de llaves de las porterías para abrirlas a aquellos vecinos que se hubieran olvidado de llevarles consigo? ¿O era el otro? ¿Cuál de los dos hacía de despertador para quien se lo pedía? Una llamada en el timbre de abajo y sábanas fuera. Además, ambos velaban por la seguridad durante la noche.

Algún decreto los eliminó, sin ningún servicio sustitutivo. ¿Acaso se ven guardias urbanos rondando por las calles?  Ni de noche ni de día, todo sea dicho. No obstante, el tiempo da vueltas, y sucede que en Cornellà de Llobregat se ha emprendido un Servei d’Observació Nocturna de las once de la noche a las seis de la madrugada. Está compuesto por cuatro hombres y tres mujeres que han recibido formación para velar por la gente que salga de noche, por el sexo femenino en especial. Acompañarán a quien lo solicite, y lo harán coordinados con la Guardia Urbana. En caso de peligro, no serán ejecutivos, sino que avisarán a la policía.

Bonito, esperanzador de que algo se vaya haciendo bien. Además, un alivio para las siete personas contratadas que han abandonado el paro.