divendres, 8 de setembre del 2023

Besos solo para la familia y las amistades - Petons només a la família i les amistats

 

                        Petons només a la família i les amistats 

Pedro Sánchez ha agafat la Covid, i res de sorprenent. Petonejant-se per aquí i per allà, a la galta, per suposat. Dones ministres, diputades, artistes, esportistes... I abraçades intenses amb homes ídem. Suor, alè i  microbis. Això últim és el pitjor.

La pandèmia va abolir el petoneig a tort i a dret, i era d’esperar que, una vegada superada, el seny s’imposaria de forma que la gent continuaria saludant-se higiènicament amb una encaixada. Però no, altre cop intercanviant petons i microorganismes, tant homes com dones, amb simples coneguts, o recent coneguts, amb estranys, rivals i enemics. No és un vici circumscrit a Catalunya o Espanya, tot Europa es petoneja. Caps de govern oficinistes, periodistes, etc. 

Una societat assenyada reservaria els petons per a aquelles persones a qui realment s’estima o s’aprecia. Els parents, els amics. Sinceres proves d’afecte, i restricció de contagis. Perquè, si t’encomanes per afecte, encara té un sentit, però encomanar-se per seguir unes convencions socials esdevé ben estúpid. Potser algú amb carisma hauria de començar a donar exemple de prudència, tot desterrant aquest petonejar convencional.

                                   Besos solo para la familia y las amistades 

Pedro Sánchez ha pillado la Covid, nada de que sorprenderse. Besuqueos por aquí y por allá, en la mejilla, por supuesto. Mujeres ministras, diputadas, artistas, deportistas... Y abrazos intensos con hombres ídem. Sudor, aliento y microbios. Eso último es lo peor.

La pandemia abolió el besuqueo a diestro y siniestro, y era de esperar que, una vez superada, la sensatez se impondría de forma que la gente seguiría saludándose higiénicamente dándose la mano. Pero no, otra vez intercambiando besos y microorganismos, tanto hombres como mujeres, con simples conocidos, o recién conocidos, con extraños, rivales y enemigos. No es un vicio circunscrito a Cataluña o España, toda Europa se besuquea. Jefes de gobierno oficinistas, periodistas, etc.  

Una sociedad sensata reservaría los besos para aquellas personas a las que realmente se ama o se aprecia. Los parientes, los amigos. Sinceras pruebas de cariño, y restricción de contagios. Porque si te contagias por afecto, aún tiene un sentido, pero contagiarse por seguir unas convenciones sociales resulta muy estúpido. Tal vez alguien con carisma debería empezar a dar ejemplo de prudencia, desterrando este besuquear convencional.