divendres, 31 de maig del 2024

Diferencias ciudadanas entre gente rica y gente pobre -Diferències ciutadanes entre gent rica i gent pobra

 

               Diferències ciutadanes entre gent rica i gent pobra 

Prenem dades referides a Barcelona, però de ben segur que són aplicables a qualsevol altra ciutat. A tot arreu hi ha barris benestants i barris on reina la precarietat, essent interessant observar les diferències entre els dos extrems.

Un recent informe de l’Ajuntament de Barcelona aporta dades relatives a l’any 2021, donant fe de la distància que hi ha entre els més rics, a Sarrià-Sant Gervasi, i els més necessitats, a Ciutat Meridiana. Ni més ni menys que 32.850 euros de renda familiar per càpita, uns, front els 15.935 euros dels altres. Desigualtat flagrant que les prestacions socials intenten llimar.

Una pregunta a fer-se seria: és molt més feliç, per se, una gent que l’altra? Difícil de respondre si considerem que la felicitat té molt a veure amb les expectatives, les satisfaccions o les frustracions que cadascú experimenta. Sempre i quan a Ciutat Meridiana els serveis essencials estiguin coberts, hi hagi jardins per on passejar, es compti amb bons transports res fa pensar que per força s’hagi de ser menys feliç que a l’altre extrem ciutadà. Perquè si els rics volen moltes coses, valoren en excés els bens materials, tenen enveja del qui te més, es maten a treballar per acumular cabals, doncs es possible que siguin ben desgraciats.

Que els desnivells entre els éssers humans haurien de ser mínims és una noble aspiració. Entretant, que cadascú llauri la seva vida el millor que sàpiga amb allò que té a les seves mans.

            Diferencias ciudadanas entre gente rica y gente pobre 

Empleamos datos referidos a Barcelona, pero a buen seguro que resultan aplicables a cualquier otra ciudad. En todas partes existen barrios acomodados y barrios donde reina la precariedad, siendo interesante observar las diferencias entre los dos extremos.

Un reciente informe del Ayuntamiento de Barcelona aporta datos relativos al año 2021, dando fe de la distancia que hay entre los más ricos, en Sarrià-Sant Gervasi, y los más necesitados, en Ciutat Meridiana. Ni más ni menos que 32.850 euros de renta familiar per cápita, unos, frente a los 15.935 euros de los otros. Desigualdad flagrante que las prestaciones sociales intentan limar. 

Una pregunta a hacerse sería: ¿es mucho más feliz, per se, una gente que la otra? Difícil de responder si consideramos que la felicidad tiene mucho que ver con las expectativas, las satisfacciones o las frustraciones que cada cual experimenta. Siempre y cuando en Ciutat Meridiana los servicios esenciales estén cubiertos, haya jardines por donde pasear, se cuente con buenos transportes nada hace pensar que por fuerza se haya de ser menos feliz que en el otro extremo ciudadano. Porque si los ricos quieren muchas cosas, valoran en exceso los bienes materiales, tienen envidia del que tiene más, se matan a trabajar para acumular caudales, pues es posible que más bien sean desgraciados.

Que los desniveles entre los seres humanos deberían ser mínimos es una noble aspiración. Entretanto, que cada cual labre su vida lo mejor que sepa con lo que tiene en sus manos.