dissabte, 8 de juny del 2024

Escalofrío - Esgarrifança

 

                                            Esgarrifança 

Joe Biden es reuneix amb Valodímir Zelensky a França, li anuncia una ajuda de 225 milions de dolares i tot són celebracions pel regal. Que no és tal sinó una venda que Ucraïna haurà de pagar, un deute més a sumar als que ja ha contret des de que va començar la guerra. Un sàtrapa malànima de nom Vladimir Putin envaeix el país veí i des de bon principi es parla de l’augment d’armament en comptes de promoure converses de pau.

No són milions per a escoles o per a energies renovables, sinó per a eines per disparar i matar o per rebre tirs i morir. Esgarrifa veure asseguts a una taula ovalada a mandataris, normalment són homes, delineant inversions, camps de batalla i tropes de súbdits callats disposats a lluitar.

A l’Antiguitat o a l’Edat Mitjana els reis, comtes i demés anaven al capdavant dels seus exercits, exposant-se tant com els seus vassalls. ¿Quan es va establir que els subordinats morissin i matessin per a uns capitosts salvaguardats als seus palaus o despatxos? Parlar de democràcia és tan hipòcrita com dir que plou mannà.

Qualsevol ajut militar a Ucraïna,  qualsevol armament rus esgarrifen. I les benaurances  són pura falsedat llevat per als fabricants i comerciants d’armament, tan ambiciosos i alhora tan cecs, ja que sota les bombes també hi poden caure ells mateixos i els seus parents i amics. 

           Escalofrío 

Joe Biden se reúne con Valodímir Zelensky en Francia, le anuncia una ayuda de 225 millones de dólares y todo son celebraciones por el regalo. Que no es tal sino una venta que Ucrania tendrá que pagar, una deuda más a sumar a las que ya ha contraído desde que comenzó la guerra. Un sátrapa vil de nombre Vladimir Putin invade el país vecino y desde un principio se habla del aumento de armamento en lugar de promover conversaciones de paz.

No son millones para escuelas o para energías renovables, sino para herramientas para disparar y matar o para recibir tiros y morir. Estremece ver sentados a una mesa ovalada a mandatarios, normalmente son hombres, delineando inversiones, campos de batalla y tropas de súbditos callados dispuestos a luchar.

En la Antigüedad o en la Edad Media los reyes, condes y demás iban al frente de sus ejércitos, exponiéndose tanto como sus vasallos. ¿Cuándo se estableció que los subordinados murieran y mataran para unos capitostes salvaguardados en sus palacios o despachos? Hablar de democracia es tan hipócrita como decir que llueve maná. 

Cualquier ayuda militar a Ucrania, cualquier armamento ruso espeluzna. Y las bienaventuranzas son pura falsedad excepto para los fabricantes y comerciantes de armamento, tan ambiciosos y a la vez tan ciegos, ya que bajo las bombas también pueden caer ellos mismos y sus parientes y amigos.