diumenge, 24 de juliol del 2016

Vergüenza ajena - Vergonya aliena

                                                               Vergonya aliena

 Intensa vergonya aliena és la que vaig experimentar front la imatge de Theresa May, primera ministra del Regne Unit, reverenciant a sa majestat Elisabeth II amb una genuflexió. Per què una persona ha de doblegar el genoll davant una altra, i en aquest cas, una primera ministra davant una reina? Avergonyiment davant la poca dignitat de May i davant l’orgull demostrat per la reina en acceptar la reverència. Aquesta hauria de ser la primera en no admetre cap genuflexió per part de ningú. Però si ella no és capaç de reconèixer la seva petitesa, haurien de ser els altres, May en primer lloc, els qui ho tinguessin clar.
                Hi ha, o hi ha hagut, algunes dotzenes d’éssers humans mereixedors de grans admiració i respecte, entre ells científics que han millorat el món, o polítics que han conduït a la pau, o metges que han salvat vides. Dubto que algú d’ells o elles hagués admès qualsevol signe de vassallatge. Impossible imaginar Nelson Mandela, Alexander Fleming, Vicenç Ferrer… consentint que algú els rendís vassallatge.
 Les dues dones britàniques, cadascuna amb llur conducta, han demostrat poca vàlua, poc mereixement de ser ben considerades.

Vergüenza ajena

                Intensa vergüenza ajena es la que experimenté ante la imagen de Theresa May, primera ministra del Reino Unido, reverenciando a su majestad Elisabeth II con una genuflexión. ¿Por qué una persona ha de doblar la rodilla ante otra, y en este caso, una primera ministra ante una reina? Bochorno ante la poca dignidad de May y ante el orgullo demostrado por la reina al aceptar la reverencia. Esta debería ser la primera en no admitir genuflexión alguna por parte de nadie. Mas si ella no es capaz de reconocer su  pequeñez, tendrían que ser los demás, May en primer lugar, quienes lo tuvieran claro.
                Hay, o ha habido, algunas docenas de seres humanos merecedores de grandes admiración y respeto, entre ellos científicos que han mejorado el mundo, o políticos que han conducido a la paz, o médicos que han salvado vidas. Dudo que alguno de ellos o ellas hubiera admitido cualquier signo de vasallaje. Imposible imaginar a Nelson Mandela, Alexander Fleming,  Vicente Ferrer… consintiendo que alguien les rindiera  vasallaje.

                Las dos mujeres británicas, cada cual con su proceder, han demostrado poca valía, poco merecimiento de ser bien consideradas.