divendres, 13 de juliol del 2018

Huelga contra los millones de Cristiano - Vaga contra els milions de Cristiano


     Vaga contra els milions de Cristiano

A la fàbrica de Fiat a Melfi hi haurà vaga del 15 al 17 de juliol en protesta pels milions que el Juventus ha invertit en Cristiano Ronaldo. Com és sabut, el susdit club de futbol és propietat de la família Agnelli, la qual és també majoritària en l’automobilística Fiat, i als treballadors de l’esmentada factoria del sud d’Itàlia se’ls han indigestat els 112 milions d’euros gastats en el futbolista.
El sindicat Unió Sindical de Base actua de portaveu i denúncia que en tant que als treballadors se’ls escatimen salaris i se’ls exigeixen sacrificis laborals l’empresa destina més de 100 milions d’euros en el fitxatge d’un futbolista. “És normal que una sola persona guanyi milions i milers de famílies no arribin a fi de mes?”, es pregunten els sindicalistes.
Sobrepassant aquest conflicte en concret, cal aplaudir que algú hagi destapat per fi l’olla de l’obscenitat amb què es mouen els diners al futbol. La gent en general - compresos els socis de clubs, els espectadors directes i els indirectes a través de pantalles, els indiferents o fins i tot els contraris a la sublimació futbolística-, calla davant el malbaratament de cabals, com si fos lògic que per un joc de pilota es cobrés immensament més que per exercir una professió o un ofici.
No és possible creure que l’estupidesa humana assoleixi aital cim. A Melfi potser han obert una finestra cap a la racionalitat i el seny.

Huelga contra los millones de Cristiano

En la fábrica de Fiat en Melfi habrá huelga del 15 al 17 de julio en protesta por los millones que el Juventus ha invertido en Cristiano Ronaldo. Como es sabido, el susodicho club de fútbol es propiedad de la familia Agnelli, la cual es también mayoritaria en la automovilística Fiat, y a los trabajadores de la mencionada factoría del sur de Italia se les han indigestado los 112 millones de euros gastados en el futbolista.
El sindicato Unión Sindical de Base actúa de portavoz y denuncia que en tanto que a los trabajadores se les escatiman salarios y se les exigen sacrificios laborales la empresa destina más de 100 millones de euros en el fichaje de un futbolista. “Es normal que una sola persona gane millones y millares de familias no lleguen a fin de mes?”, se preguntan los sindicalistas.
Sobrepasando este conflicto en concreto, hay que aplaudir que alguien haya destapado por fin la olla de la obscenidad con que se mueve el dinero en el fútbol. La gente en general - comprendidos los socios de clubs, los espectadores directos y los indirectos a través de pantallas, los indiferentes o incluso los contrarios a la sublimación futbolística-, calla ante el derroche de caudales, como si fuera lógico que por un juego de pelota se cobrara inmensamente más que por ejercer una profesión o un oficio.
No es posible creer que la estupidez humana alcance tal cima. En Melfi tal vez hayan abierto una ventana hacia la racionalidad y la sensatez.