divendres, 13 de novembre del 2020

Elogio de la esperanza - Lloança de l’esperança

 

                                           Lloança de l’esperança 

Cal llançar un crit d’esperança enmig de tantes dificultats en què ens trobem, tots. Uns amb més contrarietats que d’altres, els aclaparats per problemes econòmics, per motius de salut, per la pèrdua d’algun ésser estimat. ¿És grotesc aferrar-se a l’esperança quan estem patint una pandèmia duradora com aquesta de la Covid-19? Ho sigui o no, de fet constitueix l’únic bàlsam.

No obstant això, l’esperança requereix uns fonaments, perquè en cas contrari esdevé endebades, pot resultar fins i tot més perniciosa que el descoratjament.  En la situació actual de contagis, restriccions a la llibertat individual, aïllament social, en què és possible basar l’esperança? En primer terme apareixen les vacunes anunciades, una solució  palpable, de caire material, però mentre no arriben potser que ens revestim de quelcom personal, voluntariós,  elegit.

Podem llançar la tovallola, deixar-nos endur pel desànim, enfonsar-nos en la impotència o fer front a la por amb la fortalesa, al cansament amb l’esforç i tirar endavant. El cert és que, mentre moguem cos i esperit no incubarem la desesperança, mentre tinguem pensaments positius relegarem els destructius, mentre somriguem trobarem la vida més bella.

                                             Elogio de la esperanza 

Hay que lanzar un grito de esperanza en medio de tantas dificultades en que nos encontramos, todos. Unos con más contrariedades que otros, los agobiados por problemas económicos, por motivos de salud, por la pérdida de algún ser querido. ¿Es grotesco aferrarse a la esperanza cuando estamos sufriendo una pandemia duradera como esta de la Covid-19? Lo sea o no, de hecho constituye el único bálsamo.

No obstante, la esperanza requiere unos fundamentos, ya que en caso contrario es en vano, incluso puede resultar más perniciosa que el desaliento. En la actual situación de contagios, restricciones a la libertad individual, aislamiento social, ¿en qué es posible basar la esperanza? En primer término aparecen las vacunas anunciadas, una solución palpable, de cariz material, pero mientras no llegan mejor que nos revistamos de algo personal, voluntarioso, escogido.

Podemos lanzar la toalla, dejarnos llevar por el desánimo, hundirnos en la impotencia o hacer frente al miedo con la fortaleza, al cansancio con el esfuerzo y salir adelante. Lo cierto es que, mientras movamos cuerpo y espíritu no incubaremos la desesperanza, mientras tengamos pensamientos positivos relegaremos los destructivos, mientras sonriamos encontraremos la vida más bella.