divendres, 6 de novembre del 2020

Una isla con movilidad totalmente verde - Una illa amb mobilitat totalment verda

 

                     Una illa amb mobilitat totalment verda 

Podria ser una utopia, però no ho serà. Al menys això és el que assegura el primer ministre grec, Kyriakos Mitsotakis. En una petita illa de la mar Egea, la denominada Astypalea, tots els vehicles passaran a ser elèctrics, amb càrrega procedent d’energies renovables, indiscutiblement. El territori serà autosuficient, accentua Mitsotakis. Hi estan implicats el govern grec y la companyia Volkswagen, i la Seat hi serà present amb les seves e-Scooter, elèctriques.

Actualment circulen uns 1.500 vehicles amb combustible fòssil, els quals aviat seran substituïts per 1.000 d’elèctrics fins a desaparèixer del tot.  Semblen molts cotxes per a una illa que només té 1.300 habitants i 95 km² de superfície, però també hi deu comptar el transport públic, el turisme.

L’encoratjador ecològicament és l’assaig que representa, la punta de llança de la transformació en la mobilitat rodada, la constatació que una utopia deixa de ser-ho així que es fa realitat.

 

            Una isla con movilidad totalmente verde

 Podría ser una utopía, pero no lo será. Al menos eso es lo que asegura al primer ministro griego, Kyriakos Mitsotakis. En una pequeña isla del mar Egeo, la denominada Astypalea, todos los vehículos pasarán a ser eléctricos, con carga procedente de energías renovables, indiscutiblemente. El territorio será autosuficiente, acentúa Mitsotakis. Están implicados en ello el gobierno griego y la compañía Volkswagen, y Seat estará presente con sus e-Scooter, eléctricas.

Actualmente circulan unos 1.500 vehículos con combustible fósil, los cuales pronto serán sustituidos por 1.000 eléctricos hasta desaparecer del todo.  Parecen muchos coches para una isla que solo tiene 1.300 habitantes y 95 km² de superficie, pero también debe de contar el transporte público, el turismo.

Lo alentador ecológicamente es el ensayo que representa, la punta de lanza de la transformación en la movilidad rodada, la constatación de que una utopía deja de serlo en cuanto se hace realidad.