divendres, 19 de març del 2021

La manía de comprar por internet - La dèria de comprar per internet

 

                     La dèria de comprar per internet 

Diuen que l’ésser humà és un animal de costums, i donat que quan vam estar confinats comprar on-line era un recurs adequat, quan ja no és necessari molta gent ho continua fent. Té la botiga a quatre passes o una mica més enllà, li sobra el temps perquè moltes activitats estan limitades, perquè fins i tot potser es troba sense feina, i malgrat això, encarrega des de la pantalla allò que no veu del natural, no toca, no olora, no s’emprova, no comenta de viva veu amb el venedor o la venedora. Tal vegada es compra de lluny perquè això fa modern, dóna fe de que no s’és un analfabet digital.

Conseqüència immediata. Establiments que tanquen i empleats despatxats. Això sí, increment de  vehicles amunt i avall  per repartir les comandes. Augment del trànsit i augment de la contaminació, però total indiferència, com si el canvi climàtic no perjudiqués tothom. A fi de comptes, persones amb bones cames aclofades davant l’ordinador o el mòbil, cavant la pròpia tomba, la de l’aïllament social.

 

La manía de comprar por internet 

 Dicen que el ser humano es un animal de costumbres, y dado que cuando estuvimos confinados comprar on-line era un recurso adecuado, cuando ya no es necesario mucha gente lo sigue haciendo. Tiene la tienda a cuatro pasos o un poco más allá, le sobra el tiempo porque muchas actividades están limitadas, porque incluso quizás se encuentra sin trabajo, y a pesar de esto, encarga desde la pantalla aquello que no ve del natural, no toca, no huele, no se prueba, no comenta de viva voz con el vendedor o la vendedora. Tal vez se compra de lejos porque esto hace moderno, da fe de no ser un analfabeto digital.

 Consecuencia inmediata. Establecimientos que cierran y empleados despachados. Eso sí, incremento de vehículos arriba y abajo para repartir los pedidos. Aumento del tráfico y aumento de la contaminación, pero total indiferencia, como si el cambio climático no perjudicara a todo el mundo. A fin de cuentas, personas con buenas piernas arrellanadas ante el ordenador o el móvil, cavando la propia tumba, la del aislamiento social.