divendres, 8 d’octubre del 2021

La hipocresía de los Papeles de Pandora - La hipocresia dels Papers de Pandora

 

                                    La hipocresia dels Papers de Pandora 

Un proverbi castellà diu que “la ocasión hace al ladrón”. Si no hi haguessin paradisos fiscals no hi hauria estafadors que hi poguessin invertir. No podrien eludir impostos els rics que mai en tenen prou i roben als pobrets. Ens roben benestar social.

Si els governs no fessin els ulls grossos respecte de les societats off shore, dit així, en anglès, per denotar la seva internacionalització, no existiria l’ocasió de ser un evasor fiscal. Quants anys fa que persones de bé -polítics, economistes, ...- i ONG clamen per la desaparició dels paradisos fiscals? Molts i molts, però aquí segueixen estant.

És difícil que aquells que fan les lleis vagin contra els seus propis interessos. Perquè just legislen els poderosos, alguns dels quals practiquen l’elusió fiscal. En aquests papers de Pandora, papers mullats, hi figuren més de 330 polítics de 90 països. Amb això està dit tot. Ells s’aprofiten de les lleis que dicten, i al seu aixopluc ho fan altres acabalats. Tant les denúncies dels papers de Pandora com els anteriors de Panamà són inútils. Malaguanyada feina. Tan sols serveixen per entretenir els pobrets tot fent safareig sobre els famosos que ens estafen.

                                   La hipocresía de los Papeles de Pandora 

Un proverbio castellano dice que “la ocasión hace al ladrón". Si no hubiera paraísos fiscales no habría estafadores que pudieran invertir en ellos. No podrían eludir impuestos los ricos que nunca tienen suficiente y roban a los humildes. Nos roban bienestar social.

Si los gobiernos no hicieran la vista gorda respecto de las sociedades off shore, dicho así, en inglés, para denotar su internacionalización, no existiría la ocasión de ser un evasor fiscal. ¿Cuántos años hace que personas de bien -políticos, economistas... - y ONG claman por la desaparición de los paraísos fiscales? Muchos, muchísimos, pero aquí siguen estando.

Es difícil que aquellos que hacen las leyes vayan contra sus propios intereses. Porque justo legislan los poderosos, algunos de los cuales practican la elusión fiscal. En estos papeles de Pandora, papeles mojados, figuran más de 330 políticos de 90 países. Con esto está dicho todo. Ellos se aprovechan de las leyes que dictan, y a su cobijo lo hacen otros acaudalados. Tanto las denuncias de los papeles de Pandora como los anteriores de Panamá son inútiles. Lástima de trabajo. Tan solo sirven para entretener a los pobrecitos cotilleando sobre los famosos que nos estafan.