divendres, 29 d’octubre del 2021

La historia de Julian Assange. Matar al mensajero - La història de Julian Assange. Matar el missatger

 

               La història de Julian Assange. Matar el missatger 

Els tirans clàssics ordenaven matar el missatger que els portava males notícies. Una comuna interpretació d’aital brutalitat és que el tirà descarregava la seva ira sobre ell; una altra interpretació factible seria que el dèspota volia tancar la boca del que havia conegut secrets abominables i comprometedors.

L’espasa de Damocles que penja sobre Julian Assange forma part de la segona visió. Wikileaks va descobrir i va revelar atrocitats considerades secrets d’Estat, i el fundador d’aquest mitjà de comunicació sense ànim de lucre ha de ser castigat, no pas els responsables de les atrocitats. És sens dubte injust, una tirania clàssica al segle XXI.

Una de les revelacions més intolerables per part dels capitostos va ser la de l’any 2010, la qual mostrava tirotejos mortals, indiscriminats i massius comesos per les tropes dels Estats Units a l’Iraq, i altres crims semblants a l’Afganistan.

La veritat a l’abast del món sencer era tan perillosa, el missatger havia estat tan agosarat, que l’any 2017 va ser acusat d’espionatge i de terrorisme per part de la CIA. Persecució, asil a l’ambaixada de l’Equador a Londres, detenció, pendent d’extradició als Estats Units, un corol·lari de riscos i amenaces que, des de fa quatre anys, tenallen la vida del missatger. Res no se sap dels protagonistes dels missatges, dels que autènticament mereixerien ser investigats.                                                                                                                                                                                           La historia de Julian Assange. Matar al mensajero 

Los tiranos clásicos ordenaban matar al mensajero que les traía malas noticias. Una común interpretación de tal brutalidad es que el tirano descargaba su ira sobre él; otra interpretación factible sería que el déspota quería cerrar la boca del que había conocido secretos abominables y comprometedores.

La espada de Damocles que pende sobre Julian Assange forma parte de la segunda visión. Wikileaks descubrió y reveló atrocidades consideradas secretos de Estado, y el fundador de este medio de comunicación sin ánimo de lucro debe ser castigado, no así los responsables de las atrocidades. Es a todas luces injusto, una tiranía clásica en el siglo XXI.

Una de las revelaciones más intolerables por parte de los mandamases fue la del año 2010, la cual mostraba tiroteos mortales, indiscriminados y masivos cometidos por las tropas estadounidenses en Irak, y otros crímenes semejantes en Afganistán.

La verdad al alcance del mundo entero era tan peligrosa, el mensajero había sido tan osado, que en 2017 fue acusado de espionaje y de terrorismo por parte de la CIA. Persecución, asilo en la embajada de Ecuador en Londres, detención, pendiente de extradición a los Estados Unidos, un corolario de riesgos y amenazas que atenazan la vida del mensajero desde hace cuatro años. Nada se sabe de los protagonistas de los mensajes, de los que auténticamente merecerían ser investigados.