divendres, 10 de juny del 2022

El escalofriante arsenal nuclear - L’esgarrifós arsenal nuclear

 

                         L’esgarrifós arsenal nuclear 

El còmput de l’armament nuclear existent indigna i esgarrifa alhora. Enormes quantitats de diners enterrats i temible amenaça per tots cantons. L’amenaça d’un possible ús per part d’un dirigent embogit i la d’un possible error. I sempre, la infàmia d’invertir colossalment en armes en comptes de fer-ho en millorar la vida de la gent.

Les xifres de bombes nuclears per països són contundents. Rússia 5.977, EUA 5.428, Xina, 350, França 290, Regne Unit 225, Pakistan 165, Índia 160, Israel 90 i Corea del Nord 20. Hi trobem països rics i països pobres, i milers de bombes en poder de Rússia i els EUA. Quin sentit té tot plegat? Per què els parlaments callen i la ciutadania acata? Els súbdits de les dictadures ho fan per temor, però, i a les democràcies?

S’està consentint una barbaritat com si fos una banalitat. Ara mateix, admetent que s’inverteixin en armes cabals necessaris per al benestar social. Quant a l’avenir, tolerant l’espasa de Damocles nuclear sobre els nostres caps. No hi ha partits capaços de denunciar la cursa nuclear, no hi hauria electors que els recolzessin? Ja és hora de posar punt i final a la sinistra bogeria.


           El escalofriante arsenal nuclear 

El cómputo del armamento nuclear existente indigna y estremece al mismo tiempo. Enormes cantidades de dinero enterrado y temible amenaza por todos lados. La amenaza de un posible uso por parte de un dirigente enloquecido y la de un posible error. Y siempre, la infamia de invertir colosalmente en armas en vez de hacerlo para mejorar la vida de la gente.

Las cifras de bombas nucleares por países son contundentes. Rusia 5.977, EE.UU. 5.428, China, 350, Francia 290, Reino Unido 225, Pakistán 165, India 160, Israel 90 y Corea del Norte 20. Hallamos países ricos y países pobres, y miles de bombas en poder de Rusia y EE.UU. ¿Qué sentido tiene todo eso? ¿Por qué los parlamentos callan y la ciudadanía acata? Los súbditos de las dictaduras lo hacen por temor, sin embargo, ¿y en las democracias?

Se está consintiendo una barbaridad como si se tratara de una banalidad. Ahora mismo, admitiendo que se inviertan en armas caudales necesarios para el bienestar social. En cuanto al porvenir, tolerando la espada de Damocles nuclear sobre nuestras cabezas. ¿No hay partidos capaces de denunciar la carrera nuclear, no habría electores que los apoyaran? Ya va siendo hora de poner punto y final a la siniestra locura.