dissabte, 7 de gener del 2023

Putin reclutará condenados por asesinato y violación - Putin reclutarà condemnats per assassinat i violació

 

            Putin reclutarà condemnats per assassinat i violació 

Llibertat a canvi d’anar a la guerra. Com a soldats podran matar i violar legalment, perquè això és la guerra, criminalitat impune. Vladimir Putin, en la seva invasió d’Ucraïna, ha de recórrer  a presos per engreixar les seves tropes. Si els homes sense inculpacions molt sovint actuen en els conflictes armats com a éssers abjectes, què es pot esperar de condemnats que no se sap si s’han pogut rehabilitar. El dèspota Putin fa de la guerra un afer encara més infame.

Per altra banda, aquí, el rei Felip VI exhorta a invertir més en armament, no pas en educació, sanitat, habitatge. Ho justifica al·legant que Putin ha encetat una guerra “injustificable, il·legal i brutal”, com si cap guerra no fos això. Com si no hi hagués altres mitjans per posar-hi fi, esquivant totalment el pacifisme. És clar que, així ha de parlar el cap de l’Exercit espanyol.

I aquest és el món que tenim. Decebedor, perillós, cruel, absurd. 

             Putin reclutará condenados por asesinato y violación 

Libertad a cambio de ir a la guerra. Como soldados podrán matar y violar legalmente, porque eso es la guerra, criminalidad impune. Vladimir Putin, en su invasión de Ucrania, tiene que recurrir a presos para engordar a sus tropas. Si los hombres sin inculpaciones muy a menudo actúan en los conflictos armados como seres perversos, qué se puede esperar de condenados de los cuales no se sabe si se han podido rehabilitar. El déspota Putin hace de la guerra un hecho todavía más infame.

Por otra parte, aquí, el rey Felipe VI exhorta a invertir más en armamento, no en educación, sanidad, vivienda. Lo justifica alegando que Putin ha empezado una guerra “injustificable, ilegal y brutal”, como si alguna guerra no fuera eso. Como si no existieran otros medios para ponerle fin, esquivando totalmente el pacifismo. Aunque, naturalmente, así tiene que hablar el jefe del Ejercido español.

Y este es el mundo que tenemos. Decepcionante, peligroso, cruel, absurdo.