divendres, 7 d’abril del 2023

El Centro Wagner exhibe potencia - El Centre Wagner exhibeix potència

 

                                 El Centre Wagner exhibeix potència

 

Després d’una dècada d’existència a l’ombra, l’organització paramilitar Wagner ha passat a ser coneguda arreu, exhibint, a més, un espectacular edifici de 12 plantes a Sant Petersburg. Recent estrenat, demostra com de lucratiu es el desvergonyit i terrorífic negoci de la guerra.

La funció del Centre Wagner és la investigació tecnològica aplicada al terreny civil o militar, diuen els directius, com si els efectes fossin intercanviables. Sembla que hi treballen unes 200 persones, 25 enginyers altament qualificats inclosos. Allà s’ensenya, entre altres sistemes tecnològics, a pilotar drons, congregant alumnes d’ambdós sexes molt joves. Sota l’aparença de neutralitat en el ús d’aquells aparells, que pot ser civil o militar, en realitat es tracta d’un àrea de reclutament militar. Bel·licisme, educació per a la guerra, mercenaris per lluitar a Ucraïna o un convingui a qualsevol edat i per part d’ambdós sexes.

És el guany de diners com a únic objectiu, tant dels amos com dels soldats, sense màscares, sense lleis i autoritats que els hi ho impedeixi, brutícia suprema, la de la guerra sempre present, imposant-se descaradament sobre la pau.

 

                      El Centro Wagner exhibe potencia

 

Después de una década de existencia a la sombra, la organización paramilitar Wagner ha pasado a ser conocida en todas partes, exhibiendo, además, un espectacular edificio de 12 plantas en San Petersburgo. Recién estrenado, demuestra cuán lucrativo es el desvergonzado y terrorífico negocio de la guerra.

La función del Centro Wagner es la investigación tecnológica aplicada al terreno civil o militar, dicen los directivos, como si los efectos fueran intercambiables. Parece ser que allí trabajan unas 200 personas, 25 ingenieros altamente cualificados incluidos. Allí se enseña, entre otros sistemas tecnológicos, a pilotar drones, congregando alumnos de ambos sexos muy jóvenes. Bajo la apariencia de neutralidad en el uso de aquellos aparatos, que puede ser civil o militar, en realidad se trata de un área de reclutamiento militar. Belicismo, educación para la guerra, mercenarios para luchar en Ucrania o donde convenga a cualquier edad y por parte de ambos sexos.

Es la ganancia de dinero como único objetivo, tanto de los dueños como de los soldados, sin máscaras, sin leyes y autoridades que lo impida, suciedad suprema, la de la guerra siempre presente, imponiéndose descaradamente sobre la paz.