divendres, 5 de juliol del 2019

Por fin tendremos motos silenciosas - Per fi tindrem motos silencioses


                          Per fi tindrem motos silencioses

Anys i anys suportant els brètols que tunegen les seves motocicletes per tal que facin un soroll infernal, sense aconseguir que cap Ajuntament hagi posat fi a tan incomprensible estupidesa. Era fàcil fer-ho. N’hi havia prou amb atrapar un dels beneits, descobrir a quin taller havia realitzat la proesa i multar prou bé tots dos. Gat escaldat, amb aigua tèbia en té prou. Escarment d’uns, avís per a molts. Però no, el silenci no s’imposarà gràcies a la tasca que correspon als consistoris sinó a la generalització de les motos elèctriques.
No és qüestió de fer propaganda d’una empresa que preveu inundar les ciutats de motocicletes elèctriques, model SO1, només es tracta de celebrar que la indústria vingui a deslliurar-nos de la contaminació acústica. Sense obviar que, a més, contribuirà a reduir la pol·lució atmosfèrica.
Mentre que en altres ocasions és la industrialització la causant dels danys climatològics, forçós és reconèixer que en aquest cas esdevindrà beneficiosa, tant acústicament com ambientalment. Eureka!... Que el silenci s’imposi i acabi per derrotar la ximpleria.

                    Por fin tendremos motos silenciosas

Años y años soportando a los gamberros que tunean sus motocicletas para que hagan un ruido infernal, sin conseguir que Ayuntamiento alguno haya puesto coto a tan incomprensible estupidez. Era fácil hacerlo. Bastaba con pillar a uno de los tontilocos, descubrir en qué taller había realizado la proeza y multar suficientemente a ambos. Gato escaldado, del agua fría huye. Escarmiento de unos, aviso para muchos. Pero no, el silencio no se impondrá gracias a la labor que corresponde a los consistorios sino a la generalización de las motos eléctricas.
No es cuestión de hacer propaganda de una empresa que prevé inundar las ciudades de motocicletas eléctricas, modelo SO1, solo se trata de celebrar que la industria venga a librarnos de la contaminación acústica. Sin obviar que, además, contribuirá a reducir la polución atmosférica.
Mientras que en otras ocasiones es la industrialización la causante de los daños climatológicos, forzoso es reconocer que en este caso resultará beneficiosa, tanto acústicamente como ambientalmente. ¡Albricias!... Que el silencio se imponga y acabe por derrotar a la majadería.