divendres, 3 d’abril del 2020

Ausencia de derechos humanos en Estados Unidos - Absència de drets humans als Estats Units


    Absència de drets humans als Estats Units

Que potser hi ha humanitat en confinar les persones sense sostre en un pàrquing a l’aire lliure a causa de l’impacte del coronavirus? De fet, la carència de domicili ja constitueix un crim de lesa humanitat, atribuïble a mig món, però això decretat a Las Vegas ve a ésser superlatiu. A la principal ciutat del ric estat de Nevada, s’ha instaurat que la gent sense llar ha de dormir en requadres individuals pintats sobre el ciment. Fred, pluja, vent, tant se val, ja hi estan acostumats, mal acostumats, sols que ara, a més, no poden moure’s un pam del quadrat que se’ls hi ha assignat.
Si ja era escandalós que els Estats Units s’atrevissin a denunciar la vulneració dels drets humans en països com la Xina, Veneçuela, Cuba, etc., la resposta donada a la pandèmia posa al descobert encara més el cinisme d’aitals denúncies. Ensems de la perversitat exercida sobre els sense sostre, l’habitual nul·litat de serveis socials, amb especial incidència a les actuals circumstàncies, deixa al descobert que un dels principals violadors dels drets humans és la primera potència mundial. La que ja ha perdut més de 3.500 malalts, superant amb això els morts a la Xina.
No és aquest l’estat de coses que ara prescriurien els pares de la pàtria, aquests al quals tant sovint invoquen polítics i ciutadania. De segur que ni Thomas Jefferson ni George Washington, per citar-ne un parell, no aprovarien que en una economia molt més rica del que podien imaginar, hi hagués gent abocada a morir per manca de recursos.
Tal vegada la presència i els efectes del coronavirus despertin la ment i la consciència del poble, atès que responsables ho són no només els governants sinó també els seus votants.  

Ausencia de derechos humanos en Estados Unidos

¿Acaso hay humanidad en confinar a las personas sin techo en un parquin al aire libre debido al impacto del coronavirus? De hecho, la carencia de domicilio ya constituye un crimen de lesa humanidad, atribuible a medio mundo, pero lo decretado en Las Vegas viene a ser superlativo. En la principal ciudad del rico estado de Nevada, se ha decretado que la gente sin hogar ha de dormir en recuadros individuales pintados sobre el cemento. Frío, lluvia, viento, lo mismo da, ya están acostumbrados a esto, mal acostumbrados, solo que ahora, además, no pueden moverse ni un ápice del cuadrado que se les ha asignado.
Si ya era escandaloso que Estados Unidos se atreviera a denunciar el quebrantamiento de los derechos humanos en países como China, Venezuela, Cuba, etc., la respuesta dada a la pandemia pone al descubierto aún más el cinismo de tales denuncias. Junto a la perversidad ejercida sobre los sin techo, la habitual nulidad de servicios sociales, con especial incidencia en las actuales circunstancias, deja al descubierto que uno de los principales violadores de los derechos humanos es la primera potencia mundial. La que ya ha perdido a más de 3.500 enfermos, superando con ello los fallecidos en China.
No es este el estado de cosas que ahora prescribirían los padres de la patria, estos a los que tanto gustan de invocar políticos y ciudadanía. De seguro que ni Thomas Jefferson ni George Washington, para citar un par de ellos, aprobarían que en una economía mucho  más rica de lo que podían imaginar hubiera gente abocada a morir por falta de recursos.
Quizás la presencia y los efectos del coronavirus despierten la mente y la conciencia del pueblo, dado que responsables no son solo los gobernantes sino también sus votantes.