divendres, 12 de febrer del 2021

 

                                  Allò que la Covid-19 ens ha ensenyat 

Algun efecte colateral positiu ha tingut el maleït virus. Si la grip no ha fet acte de presència, si els refredats són gairebé inexistents, alguna cosa hi tenen a veure les mascaretes. En conseqüència, d’ara endavant, quan la pandèmia hagi desaparegut, cal que en estar constipats ens posem mascareta per tal de no contagiar ningú altre. Ho haurem aprés, ho farem?

Un altre fruit benèfic és el d’haver acabat amb els petonejos a tort i dret. Trobem a faltar les abraçades i els petons amb la gent que estimem o apreciem, però ens sentim alliberats d’haver de tocar galta contra galta a persones que no ens van ni ens vénen, a desconeguts que ens acaben de presentar. Quanta aberració  i quant risc d’encomanar-nos qualsevol infecció.

També ha quedat clara la necessitat de rentar-nos les mans sovint, quelcom que ja sabíem però que molta gent tenia tendència a obviar. Si continuem fent-ho, no sols ens previndrem del coronavirus sinó d’altres afeccions que ens amenacen comunament.

Si alguna cosa útil en traiem de tanta angoixa i dolor, no equivaldrà a perdonar-li al virus la seva nefasta presència, però almenys haurem tret profit d’alguna lliçó.

                                     Lo que la Covid-19 nos ha enseñado 

Algún efecto colateral positivo ha tenido el maldito virus. Si la gripe no ha hecho acto de presencia, si los resfriados son casi inexistentes, algo ha tenido que ver el uso de las mascarillas. En consecuencia, de ahora en adelante, cuando la pandemia haya desaparecido, es necesario que al estar constipados nos pongamos mascarilla a fin de no contagiar a nadie más. ¿Lo habremos aprendido, lo haremos?

Otro fruto benéfico es el de haber acabado con los besuqueos a diestro y siniestro. Echamos de menos los abrazos y los besos con la gente que amamos o apreciamos, pero nos sentimos liberados de tener que tocar mejilla contra mejilla a personas que no nos importan, a desconocidos que nos acaban de presentar. Cuánta aberración y cuánto riesgo de contagiarnos cualquier infección.

También ha quedado clara la necesidad de lavarnos las manos a menudo, algo que ya sabíamos pero que mucha gente tenía tendencia a obviar. Si seguimos haciéndolo, no solamente nos prevendremos del coronavirus sino de otras afecciones que nos amenazan por lo común.

Si algo útil sacamos de tanta angustia y dolor, no equivaldrá a perdonarle al virus su nefasta presencia, pero al menos habremos sacado provecho de alguna lección.