divendres, 5 de febrer del 2021

 

                                  Què és això dels “influencers”? 

A mi, al llarg de la vida, m’han influït la mare, el pare, l’àvia, la tieta, el marit, les filles, les amigues i amics que he tingut per assenyats. Més externament, he rebut influència, per exemple, de Karl Marx, José Saramago, Virginia Woolf, Nelson Mandela. M’han aportat idees i coneixements gràcies a la seva vàlua, i mai no els he anomenat “influencers”.

Em sorprèn que actualment qualsevol individu o indivídua molt actius a les xarxes socials puguin esdevenir influenciadors per aquest mer motiu. Interessar-se pel que de simple fan, diuen o anuncien cada dia i deixar-se influir per ells o elles ho trobo insubstancial i alhora garrafal.

En una època en què tothom sap llegir i escriure,  diria que l’analfabetisme mental esdevé extens.  

      ¿Qué es eso de los “influencers”? 

A mí, a lo largo de la vida, me han influido la madre, el padre, la abuela, la tía, el marido, las hijas, las amigas y amigos que he tenido por juiciosos. Más externamente, he recibido influencia, por ejemplo, de Karl Marx, José Saramago, Virginia Woolf, Nelson Mandela. Me han aportado ideas y conocimientos gracias a su valía, y nunca los he llamado “influencers”.

Me sorprende que actualmente cualquier individuo o individua muy activos en las redes sociales se puedan convertir en influyentes por este mero motivo. Interesarse por lo que de simple hacen, dicen o anuncian cada día y dejarse influir por ellos o ellas me parece insustancial y al mismo tiempo garrafal.

En una época en que todo el mundo sabe leer y escribir, diría que el analfabetismo mental resulta extenso.