divendres, 2 d’abril del 2021

Barcelona ciudad incómoda - Barcelona ciutat incòmoda

 

                               Barcelona ciutat incòmoda

 No sé si els turistes, quan ja es pugui viatjar, continuaran considerant que Barcelona és una ciutat bonica, amb tants pals, carrils especials, pintades a la calçada. Del que sí estic segura és de que s’ha convertit en una ciutat incòmoda, per no dir perillosa, tant per a vianants com per a vehicles, de totes classes.

Risc al caminar per les voreres, amb carrils per a bicicletes i patinets que poden assaltar el vianant en qualsevol moment. Quatre ulls es necessiten per estar alerta. Risc al creuar el carrer, on ara no només cal vigilar pels automòbil, camions, autobusos i tramvies sinó pels esmentats patinets i bicicletes. Qui camina tranquil actualment?

És de suposar que en altres urbs hi ha un trànsit equivalent, però potser ho organitzen millor. Els viatgers ens ho podrien dir. Ara per ara, el que sabem és que Barcelona està prenent un caire dubtós pel que fa a atractiu i a seguretat viària. Segurament està demanant a crits un canvi radical.                          

                                 Barcelona ciudad incómoda 

No sé si los turistas, cuando ya se pueda viajar, continuarán considerando que Barcelona es una ciudad bella, con tantos postes, carriles especiales, pintadas en la calzada. De lo que sí estoy segura es de que se ha convertido en una ciudad incómoda, por no decir peligrosa, tanto para viandantes como para vehículos, de todas clases.

Riesgo al caminar por las aceras, con carriles para bicicletas y patinetes que pueden asaltar al peatón en cualquier momento. Cuatro ojos se necesitan para estar alerta. Riesgo al cruzar la calle, donde ahora no sólo hay que vigilar por los automóvil, camiones, autobuses y tranvías sino por los susodichos patinetes y bicicletas. ¿Quién anda tranquilo actualmente?

Es de suponer que en otras urbes existe un tránsito equivalente, pero tal vez lo organizan mejor. Los viajeros nos lo podrían decir. Por ahora, lo que sabemos es que Barcelona está tomando un cariz dudoso en cuanto a atractivo y a seguridad vial. Seguramente está pidiendo a gritos un cambio radical.