divendres, 18 de juny del 2021

Unos en la calle, otros millonarios - Uns al carrer, d’altres milionaris

 

             Uns al carrer, d’altres milionaris 

Les entitats bancàries volen escombrar milers empleats que els fan nosa. Els són prescindibles i, a més a més, redueixen el seu compte de beneficis. El BBVA preveu despatxar unes 3.000 persones; el Santander, 3.500; CaixaBanK, al absorbir Bankia, més de 7.000.  Tots al carrer i espavileu-vos, si podeu.

Per la seva banda, els màxims responsables d’aquestes entitats neden en l’abundància. Un refrany català diu que, “qui oli remena, els dits se n’unta”. Qui remena les finances, diners en treu. Per exemple, en forma de sous que ells mateixos s’assignen. La reina de la festa es Ana Botín, presidenta del Santander, que ingressa 6,82 milions d’euros anuals; 600.000 euros al mes per anar tirant. La segueixen Carlos Torres, del BBVA, amb 4,09 milions l’any i Gonzalo Cortázar amb 2,83. A esmentar també Josep Oliu, amb “només” 1,99 milions. Que el patrimoni també puguin augmentar-lo per altres bandes, ja és un altre prisma.

El fefaent és que, com sempre, perquè uns guanyin més, uns altres han de perdre més. Qui mana paga, i quant menys paga, i a menys persones, més ric es fa.

                                  Unos en la calle, otros millonarios 

Las entidades bancarias quieren barrer miles empleados que les estorban. Les son prescindibles y, además, reducen su cuenta de beneficios. El BBVA prevé despachar a unas 3.000 personas; el Santander, 3.500; CaixaBanK, al absorber Bankia, más de 7.000. Todos en la calle y a espabilaros, si podéis.

Por su parte, los máximos responsables de estas entidades nadan en la abundancia. Un refrán castellano dice que, “a quien anda entre miel algo se le pega. Quien mueve las finanzas, dinero saca. Por ejemplo, en forma de sueldos que ellos mismos se asignan. La reina de la fiesta es Ana Botín, presidenta del Santander, que ingresa 6,82 millones de euros anuales; 600.000 euros al mes para ir tirando. La siguen Carlos Torres, del BBVA, con 4,09 millones al año y Gonzalo Cortázar con 2,83. A mencionar también a Josep Oliu, con “solo” 1,99 millones. Que el patrimonio también puedan aumentarlo por otros lados, ya es otro prisma.

Lo fehaciente es que, como siempre, para que unos ganen más, otros tienen que perder más. Quien manda paga, y cuánto menos paga, y a menos personas, más rico se hace.