divendres, 12 d’agost del 2022

Si Marilyn Monroe no hubiera muerto tan joven - Si Marilyn Monroe no hagués mort tan jove

 

                                Si Marilyn Monroe no hagués mort tan jove 

Reveure el film de l’any 1954 Riu sense retorn, en el qual Marilyn Monroe està esplèndida, com en totes i cadascuna de les seves pel·lícules, pot portar a preguntar-se què hauria estat de la gran estrella si no s’hagués suïcidat als 36 anys d’edat.

Actualment, si el temps li hagués servat la vida, seria una anciana de 96 anys. Com hagués portat la vellesa, i més significativament, com l’hagués tractada Hollywood així que la seva exuberància s’hagués anat marcint? ¿I hagués perdurat com a sex symbol  a l’imaginari social, ara mai no esborrada la seva seductora figura per una d’inevitable decadència física?

Es va empassar molts barbitúrics l’any 1962, quan el seu cos encara era desitjable. Més endavant, l’esperava el mateix desdeny que han merescut totes las actrius triomfadores per la seva bellesa. De Rita Hayworth a Ava Gadner, relegades a papers roïns, si de cas els n’oferien. El mite Marilyn Monroe s’hagués pogut difuminar fàcilment si no hagués optat per posar fi a la seva vida abans que això no passés. Potser ho pressentia, ho tenia clar, i volia que la seva imatge seductora perdurés immarcescible al cinema i a les fotografies, com així ha estat. 

                     Si  Marilyn Monroe no hubiera muerto tan joven 

Volver a ver el filme del año 1954 Río sin retorno, en el cual Marilyn Monroe está espléndida, como en todas y cada una de sus películas, puede llevar a preguntarse qué habría sido de la gran estrella si no se hubiera suicidado a los 36 años de edad.

Actualmente, si el tiempo le hubiera preservado la vida, sería una anciana de 96 años. ¿Cómo hubiera sobrellevado la vejez, y más significativamente, cómo la hubiera tratado Hollywood en cuanto su exuberancia se hubiera ido marchitando? ¿Y hubiera perdurado como sex symbol en el imaginario social, ahora no borrada su seductora figura por una de inevitable decadencia física?

Engulló muchos barbitúricos el año 1962, cuando su cuerpo todavía era deseable. Más adelante, le esperaba el mismo desdén que han merecido todas las actrices triunfadoras por su belleza. De Rita Hayworth a Ava Gadner, relegadas a papeles ruines, si acaso se los ofrecían. El mito Marilyn Monroe se hubiera podido difuminar fácilmente si no hubiera optado por poner fin a su vida antes de que esto ocurriera. Quizás lo presentía, lo tenía claro, y quería que su imagen seductora perdurara inmarcesible en el cine y en las fotografías, como así ha sido.