divendres, 23 de setembre del 2022

Los desertores rusos - Els desertors russos

 

                                        Els desertors russos 

Ser desertor era un estigma, però ja no ho és. Qui és Putin per enviar al front un pare de família, el fill d’uns pares ancians, l’espòs d’una embarassada, etc.? No és ningú, ni per a això ni per envair Ucraïna.

L’autòcrata ha cridat a files els reservistes, i una llarga corrua d’automòbils amb intenció de creuar la frontera il·lustra la voluntat d’abandonar Rússia per evitar d’anar a la guerra. Pacifistes o simplement persones que volen servar la vida, que no volen matar cap congènere, que pensen per sobre de tot en els seus  éssers estimats.

Aquests desertors no estigmatitzats per ningú que no sigui Putin amb els seus acòlits, aquests reservistes agosarats que es neguen a anar a combatre, representen un primer pas, un exemple. Constitueixen el principi del fi de les guerres.  

                                                         Los desertores rusos 

Ser desertor era un estigma, pero ya no lo es. ¿Quién es Putin para enviar al frente a un padre de familia, al hijo de unos padres ancianos, al esposo de una embarazada, etc.? No es nadie, ni para esto ni para invadir Ucrania.

El autócrata ha llamado a filas a los reservistas, y una larga hilera de automóviles con intención de cruzar la frontera ilustra la voluntad de abandonar Rusia para evitar ir a la guerra. Pacifistas o simplemente personas que quieren preservar la vida, que no quieren matar a ningún congénere, que piensan por encima de todo en sus seres queridos.

Estos desertores no estigmatizados por nadie que no sea Putin con sus acólitos, estos reservistas atrevidos que se niegan a ir a combatir, representan un primer paso, un ejemplo. Constituyen el principio del fin de las guerras.