dissabte, 1 d’octubre del 2022

¿Qué haría yo si fuera multimillonaria? - Què faria jo si fos multimilionària?

 

                         Què faria jo si fos multimilionària? 

M’esgarrifa imaginar que jo faria com Jeff Bezos o Elon Musk o d’altres de semblants si fos tan rica com ells.

Bezos és el tercer home més ric del món, propietari d’Amazon i de Blue Origin, empresa fabricant de la càpsula espacial New Shepard, i ha comprat un iot de 127 metres d’eslora. Uf, més llarg que un carrer de l’eixample barceloní. Musk encara és més acabalat, propietari de l’automobilística Tesla i la aeroespacial Space X.  A l’Índia, país híper pobre, hi ha el multimilionari Mukesh Ambani, el qual, entre altres desmesures, compta amb 168 automòbils que valen al voltant d’un milió d’euros cadascun.

Tots tres i d’altres com ells fan tot el possible per pagar el mínim d’impostos. Equips d’advocats i auditors, quan no els paradisos fiscals, aconsegueixen que contribueixin el mínim al repartiment de la riquesa. La misèria mundial, de la qual en són ben responsables pagant els salaris miserables que els han enriquit, els importa un rave. Em pregunto si jo seria capaç d’actuar tan  roïnament si em convertís en multimilionària. Vull creure que no. D’antuvi, per ser multimilionària ja hauria de ser rapinyaire, i testifico que no en sóc pas.

                             ¿Qué haría yo si fuera multimillonaria? 

Me estremece imaginar que yo haría como Jeff Bezos o Elon Musk u otros semejantes si fuera tan rica como ellos.

Bezos es el tercer hombre más rico del mundo, propietario de Amazon y de Blue Origin, empresa fabricante de la cápsula espacial New Shepard, y ha comprado un yate de 127 metros de eslora. Uf, más largo que una calle del eixample barcelonés. Musk todavía es más acaudalado, propietario de la automovilística Tesla y la aeroespacial Space X. En India, país híper pobre, se encuentra el multimillonario Mukesh Ambani, el cual, entre otras desmesuras, cuenta con 168 automóviles que valen en torno a un millón de euros cada uno.

Los tres y otros como ellos hacen todo lo posible para pagar el mínimo de impuestos. Equipos de abogados y auditores, cuando no los paraísos fiscales, consiguen que contribuyan lo mínimo al reparto de la riqueza. La miseria mundial, de la cual son muy responsables pagando los salarios miserables que los han enriquecido, les importa un bledo. Me pregunto si yo sería capaz de actuar tan vilmente si me convirtiera en multimillonaria. Quiero creer que no. En principio, para ser multimillonaria ya tendría que ser una rapaz, y testifico que no soy.