dissabte, 24 de desembre del 2022

Entre buenos y malos - Entre bons i dolents

 

                                     Entre bons i dolents 

Una dona basca de 81 anys va tenir la desgràcia de perdre el seu fill i a més a més va estar a punt de perdre l’habitatge. Ella li havia avalat un préstec amb el seu pis, i més tard, amb la impossibilitat d’abonar diverses quotes el prestador va demanar la subhasta de l’habitatge, enviant l’anciana al carrer.

No era prou dolor la mort del fill sinó que endemés havia de trobar-se sense casa. Així hagués estat de no ser per un veí, persona excel·lent i generosa, que va comprar el pis per deixar-li en usdefruit vitalici.

Heus aquí una pel·lícula de bons i dolents, de qui es posa a la pell d’una persona desafortunada i dels qui són insensibles a tot allò que no sigui fer diners; de qui els té i els utilitza per salvar una dona i dels qui volen deixar-la a la intempèrie per tal d’acumular encara més diners.

Cara i creu de bons i dolents. Que als uns els acompanyi la bona fortuna, que als altres els diners els facin molt mal de panxa.

                                        Entre buenos y malos 

Una mujer vasca de 81 años tuvo la desgracia de perder a su hijo y además estuvo a punto de perder su vivienda. Ella le había avalado un préstamo con su piso, y más tarde, con la imposibilidad de abonar varias cuotas, el prestador exigió la subasta de la vivienda, enviando a la anciana a la calle.

No era suficiente dolor la muerte del hijo, sino que además tenía que encontrarse sin casa. Así hubiera ocurrido de no ser por un vecino, persona excelente y generosa, que compró el piso para dejárselo en usufructo vitalicio.

He aquí una película de buenos y malos, de quién se pone en la piel de una persona desafortunada y de los que son insensibles a todo aquello que no sea ganar dinero; de quién lo tiene y lo utiliza para salvar a una mujer y de los que quieren dejarla a la intemperie con el fin de acumular todavía más dinero.

Cara y cruz de buenos y malos. Que a aquellos los acompañe la buena fortuna, que a los otros el dinero les produzca mucho dolor de barriga.