divendres, 2 de juny del 2023

La maternidad es más valiosa que la paternidad - La maternitat és més valuosa que la paternitat

 

                             La maternitat és més valuosa que la paternitat 

No és que ho digui jo, és que així ho considera l’opinió pública. Just l’Al Pacino serà pare al 83 anys, i aquí pau i després gloria. Comparant-ho amb l’aldarull produït per la maternitat subrogada de l’Ana Obregón, de 68 anys, es fa evident que l’edat només compta quant a la mare, no pel que fa al pare. Significat: que per a un criatura té més valor la criança per part de la mare que no pas per part del pare.

També en aquest aspecte es comprova la persistent diferència de rols entre home i dona al si de la família. La mare té molta més cura dels infants que no pas el pare, esdevé molt més important que ella visqui el suficient per veure’ls créixer que no pas ell. En els dos casos posats com a exemple, Pacino i Obregón, queda clar que l’actor difícilment romandrà fins a l’edat adulta del fill que espera la seva actual parella, però ningú no li retreu la seva tardana paternitat. Ell no és essencial, com sí que ho és Obregón. Àvia, donat que la nena descendeix del seu fill difunt, i mare per subrogació.  

El patriarcat, la desigualtat adquireix diverses formes, i diverses maneres de fer-se patent.  L’actor i l’actriu esmentats poden ser un paradigma.

                              La maternidad es más valiosa que la paternidad 

No es que lo diga yo, es que así lo considera la opinión pública. Precisamente, Al Pacino será padre a los 83 años, y aquí paz y luego gloria. Comparándolo con el alboroto originado por la maternidad subrogada de Ana Obregón, de 68 años, se hace evidente que la edad sólo cuenta en cuanto a la madre, no con respecto al padre. Significado: que para una criatura tiene más valor la crianza por parte de la madre que por parte del padre.

También en este aspecto se comprueba la persistente diferencia de roles entre hombre y mujer en el seno de la familia. La madre tiene mucho más cuidado de los infantes que el padre, resulta mucho más importante que ella viva lo suficiente para verlos crecer que no él. En ambos casos puestos como ejemplo, Pacino y Obregón, queda claro que el actor difícilmente persistirá hasta la edad adulta del hijo que espera su actual pareja, sin embargo, nadie le reprocha su tardía paternidad. Él no es esencial, como sí lo es Obregón. Abuela, dado que la niña desciende de su hijo difunto, y madre por subrogación.

El patriarcado, la desigualdad adquiere diversas formas, y diversas maneras de hacerse patente. El actor y la actriz mencionados pueden ser un paradigma.