divendres, 22 de març del 2024

Una mujer planta un millón de árboles, unos hombres siegan vidas - Una dona planta un milió d’arbres, uns homes seguen vides

 

               Una dona planta un milió d’arbres, uns homes seguen vides 

L’alcaldessa de Freetown, Aki-Sawyerr, va emprendre l’any 2020 una campanya en què es proposava de plantar un milió d’arbres des d’aquella data fins a finals del 2024. Actualment es calcula que ja són 997.000 els arrelats, tot un èxit d’aquesta dona de 56 anys que està aconseguint abolir els esllavissaments i les inundacions que anys enrere van flagel·lar el país.

Mentre que ella treballa a favor de revertir el canvi climàtic i millorar la vida dels seus conciutadans, en una altra part del món dos homes es dediquen a segar vides. Vladimir Putin segueix imparable en la invasió russa d’Ucraïna portant a la mort milers de civils i de militars. Relativament a prop d’ell, el primer ministre israelià Benjamín Netanyahu ja ha segat 30.000 vides a Gaza.

Impertorbables, ells segueixen vius mentre no sols maten sinó que alhora contaminen l’ambient amb els explosius. Se’ns demana que estalviem plàstics, que reciclem, només grans de sorra en l’arenal de pol·lució provocat per les guerres.

Persones com Aki-Sawyerr porten a confiar en la condició humana, però individus com Putin i Netanyahu ens fan abominar d’aquest món. Fins quan la dalla errarà tant en els seus objectius?

 Una mujer planta un millón de árboles, unos hombres siegan vidas 

La alcaldesa de Freetown, Aki-Sawyerr, emprendió en 2020 una campaña en la que se proponía plantar un millón de árboles desde aquella fecha hasta finales de 2024. Actualmente se calcula que ya son 997.000 los arraigados, todo un éxito de esta mujer de 56 años que está consiguiendo abolir los desprendimientos y las inundaciones que años atrás flagelaron el país.

Mientras que ella trabaja en favor de revertir el cambio climático y mejorar la vida de sus conciudadanos, en otra parte del mundo dos hombres se dedican a segar vidas. Vladimir Putin sigue imparable en la invasión rusa de Ucrania llevando la muerte a miles de civiles y de militares. Relativamente cerca de él, el primer ministro israelí Benjamín Netanyahu ya ha segado 30.000 vidas en Gaza.

Imperturbables, ellos siguen vivos mientras no solo matan sino que al mismo tiempo contaminan el ambiente con los explosivos. Se nos pide que ahorremos en plástico, que reciclemos, tan solo granos de arena en el arenal de polución provocado por las guerras.  Personas como Aki-Sawyerr llevan a confiar en la condición humana, mas individuos como Putin y Netanyahu nos hacen abominar de este mundo. ¿Hasta cuándo la guadaña errará tanto en sus objetivos?