divendres, 15 de març del 2024

Unas elecciones que al electorado no le gustan - Unes eleccions que a l’electorat no li agraden

 

                        Unes eleccions que a l’electorat no li agraden 

Majoritàriament, no agraden. Dimecres, de sobte, el President de la Generalitat de Catalunya anuncia comicis per al proper 12 de maig. Pel que sembla, no hi haurà pressupostos perquè els Comuns tenen l’odi al Hard Rock entre cella i cella, i el President en comptes de prorrogar els actuals opta per convocar l’enèsim avançament d’eleccions.

La gent ja n’està farta, d’això de votar un dia sí l’altre també. A més, en aquesta ocasió queden empantanegats la problemàtica amb la pagesia, el tema de la sequera, el del tercer sector, com a assumptes àlgids entre d’altres.

Ens espera una insuportable campanya electoral farcida de retrets entre uns i altres, una important despesa en la organització, unes negociacions agòniques després dels resultats. Anirem a votar per consciència cívica, i sobre tot, ho farem aquelles persones que durant anys no vam poder fer-ho sota la dictadura franquista. Amb tot, alguns polítics i polítiques ja abusen massa de la nostra paciència. Potser que, avergonyits, anessin al racó de pensar.

                             Unas elecciones que al electorado no le gustan 

Mayoritariamente, no gustan. El miércoles, inesperadamente, el President de la Generalitat de Catalunya anuncia comicios para el próximo 12 de mayo. Al parecer, no habrá presupuestos porque los Comuns tienen el odio al Hard Rock entre ceja y ceja, y el President en lugar de prorrogar los actuales opta por convocar el enésimo adelanto de elecciones.

La gente ya está harta, de esto de votar un día sí el otro también. Además, en esta ocasión quedan en el aire la problemática con el campesinado, el tema de la sequía, el del tercer sector, como asuntos álgidos entre otros.

Nos espera una insoportable campaña electoral repleta de reproches entre unos y otros, un importante gasto en la organización, unas negociaciones agónicas tras los resultados. Iremos a votar por conciencia cívica, y sobre todo, lo haremos aquellas personas que durante años no pudimos hacerlo bajo la dictadura franquista. No obstante, algunos políticos y políticas ya abusan demasiado de nuestra paciencia. Tal vez deberían, avergonzados, ir al rincón de pensar.