divendres, 31 de març del 2017

Bankia, ayudas y dividendos - Bankia, ajuts i dividends

                        Bankia, ajuts i dividends

Es veu que cal entendre de finances per entendre-ho. Ja és històric que l'Estat, és a dir, tots els ciutadans, vàrem injectar a Bankia l’any 2013 tants milions d’euros com 22.424. Arribats al 2017, el banc només n’ ha tornat 1.836. Encara ens en deu, doncs, 20.588, una quantitat que continua essent exorbitant, i que, a més a més, el FROB (Fondo de Reestructuración Ordenada Bancaria), també nosaltres, no confiem a recuperar. El novembre de 2019, com a màxim de tard, Bankia ha de ser privatitzada, i el més calent quant a recuperar els diners és a l’aigüera.
Vet aquí la ben coneguda situació, entremig de la qual sorgeix la notícia de que Bankia repartirà dividends als accionistes per valor de 317 milions d’euros. Caram!... Els ignorants en finances creiem que en realitat d’accionistes en som tots els ciutadans i ciutadanes, atès que hem invertit en aquest banc a través de l’erari públic, el qual, com el seu nom indica, ens pertany a tots.
Probablement els entesos en bancs, finances i capital deuen considerar que tot funciona legalment, la qual cosa no significa que sigui legítim.

Bankia, ayudas y dividendos

Por lo visto hay que entender de finanzas para entenderlo. Ya es histórico que el Estado, es decir, todos los ciudadanos, inyectamos a Bankia en el año 2013 tantos millones de euros como 22.424. Llegados al 2017, el banco tan solo ha devuelto 1.836 millones. Aún nos debe, pues, 20.588, una cantidad que sigue siendo exorbitante, y que, además, el FROB (Fondo de Reestructuración Ordenada Bancaria), también nosotros, no confiamos en recuperar. En noviembre de 2019, como máximo de tarde, Bankia tiene que ser privatizada, y la perspectiva de recuperar el dinero invertido brilla por su ausencia.
Esta es la bien conocida situación, en medio de la cual surge la noticia de que Bankia repartirá dividendos a los accionistas por valor de 317 millones de euros. ¡Caramba!... Los ignorantes en finanzas creemos que en realidad accionistas lo somos todos los ciudadanos y ciudadanas, dado que hemos invertido en este banco a través del erario público, el cual, como su nombre indica, nos pertenece a todos.
Probablemente los entendidos en bancos, finanzas y capital deben de considerar que todo funciona legalmente, lo cual no significa que sea legítimo.