dissabte, 1 de setembre del 2018

Europeos debiluchos - Europeus figaflors


                                                Europeus figaflors

Sorprenents els efectes que s’atribueixen al fet que dos dies a l’any es dormi una hora més o una hora menys. Ve a tomb esmentar-ho quan a la Unió Europea es posarà fi als bianuals canvis d’horari. Ho desitgen el 84% dels ciutadans que han contestat una enquesta, i així es farà, com correspon. Si no, per a què preguntar?
Ara caldrà decidir si l’horari permanent serà l’actual d’estiu o el d’hivern. Cadascun té els seus avantatges i els seus inconvenients, i posats a qüestionar-los, per què no retrocedir i recuperar l’horari solar? Despertar-nos com el gall i anar-nos-en a dormir com les gallines.
Especulacions a part, sí que sonen a exageració el cúmul de repercussions negatives en el cos humà atribuïdes al susdit canvi horari. En concret, els experts sostenen que avançar el rellotge una hora provoca alteracions en el son, pertorba l’estat d’ànim i fins i tot pot causar molèsties digestives. Tan sols el mateix dia del canvi o durant un temps? Segons sembla, aitals trastorns poden prolongar-se més de vint-i-quatre hores, que de fet són les úniques que es veuen alterades.
De quina pasta estan fets els individus europeus? Tova, sens dubte, quan tan petit i puntual canvi els afecta tan extremadament. Recorrent quilòmetres per omplir un càntir d’aigua, dormint en cabanes a ple hivern i en plena canícula, treballant a les mines haurien de veure’s. Mol·lície i extrema comoditat és el que tenim a Europa. Figaflors i rondinaires és el que som.

Europeos debiluchos

Sorprendentes los efectos que se atribuyen al hecho de que dos días al año se duerma una hora más o una hora menos. Viene a cuento mencionarlo cuando en la Unión Europea se pondrá fin a los bianuales cambios de horario. Lo desean el 84% de los ciudadanos que han contestado a una encuesta, y así se hará, como corresponde. Si no, ¿para qué preguntar?
Ahora habrá que decidir si el horario permanente será el actual de verano o el de invierno. Cada uno tiene sus ventajas y sus inconvenientes, y puestos a cuestionarlos, ¿por qué no retroceder y recuperar el horario solar? Despertarnos como el gallo e irnos a dormir como las gallinas.
Especulaciones aparte, sí que suenan a exageración el cúmulo de repercusiones negativas en el cuerpo humano atribuidas al susodicho cambio horario. En concreto, los expertos sostienen que avanzar el reloj una hora provoca alteraciones en el sueño, perturba el estado de ánimo e incluso puede causar molestias digestivas. ¿Tan solo el mismo día del cambio o durante un tiempo? Según parece, tales trastornos pueden prolongarse más de veinticuatro horas, que de hecho son las únicas que se ven alteradas.
¿De qué pasta están hechos los individuos europeos? Blanda, sin duda, cuando tan pequeño y puntual cambio les afecta tan extremadamente. Recorriendo kilómetros para llenar un cántaro de agua, durmiendo en cabañas en pleno invierno y en plena canícula, trabajando en las minas tendrían que verse. Molicie y extrema comodidad es lo que tenemos en Europa. Debiluchos y quejicas es lo que somos.