divendres, 8 de novembre del 2019

La clientela trabaja gratis para el banco - La clientela treballa de franc per al banc


La clientela treballa de franc per al banc

Antigament, el caixer o caixera atenia la clientela i treballava per a ella. Ara, no. Ara, la clientela s’atén a si mateixa i treballa per al banc gratuïtament. S’han acabat les finestretes amb amables empleats rere el taulell. El primer pas en la substitució va ésser el caixer automàtic; fred per inanimat i convertit ja en un clàssic. El següent i decisiu pas ha estat l’oficina virtual. Amb ella, el client o clienta treballen rere una pantalla per comprovar ingressos i despeses, factures, càrrecs de targeta Visa, traspassos, transferències, etc.
Moltes de les entitats ja no envien resguards dels moviments. Cal consultar-los per internet, i si es desitja tenir els documents per escrit, cadascú ha d’imprimir-se’ls. És necessari disposar d’una impressora, gastar paper, cartutxos, energia i temps.
Quan les entitats fan públics els seus comptes de resultats, es comprova que sempre són quantiosos i creixents.                

La clientela trabaja gratis para el banco

Antiguamente, el cajero o cajera atendía a la clientela y trabajaba para ella. Ahora, no. Ahora, la clientela se atiende a sí misma y trabaja para el banco gratuitamente. Se acabaron las ventanillas con amables empleados tras el mostrador. El primer paso en la sustitución fue el cajero automático; frío por inánime y convertido ya en un clásico. El siguiente y decisivo paso ha sido la oficina virtual. Con ella, el cliente o clienta trabajan tras una pantalla para comprobar ingresos y gastos, facturas, cargos de tarjeta Visa, traspasos, transferencias, etc.
Muchas de las entidades ya no envían resguardos de los movimientos. Hay que consultarlos por internet, y si se desea tener los documentos por escrito, cada cual ha de imprimírselos. Es necesario disponer de una impresora, gastar papel, cartuchos, energía y tiempo.
Cuando las entidades hacen públicas sus cuentas de resultados, se comprueba que siempre son abultadas y crecientes.