divendres, 7 de maig del 2021

Reunificación de las familias que Trump separó - Reunificació de les famílies que Trump va separar

 

                 Reunificació de les famílies que Trump va separar 

Entre els records repugnants que Donald Trump deixarà per a la Història, el de milers de nens separats de pare i mare a la frontera amb Mèxic. Més de tres anys han estat confinats als Estats Units mentre que els seus progenitors eren deportats. Criatures de diverses edats, familiars destrossats. Plors, enyorament, angoixa, més de mil dies d’horror que al cruel president no l’han pertorbat. Ha estat necessari que perdés les eleccions perquè un altre dirigent, més humà, comenci a girar la truita.

D’antuvi només quatre famílies han estat reunificades, en resten unes mil a l’espera de que els fills els siguin restituïts. Costa de creure que en un país avançat com el nord-americà, al segle vint, s’hagi pogut dur a terme una maldat com aquesta. Però així ha estat. D’éssers despietats n’hi ha hagut i n’hi haurà, malauradament. El més terrible és que aquests agafin les regnes d’un govern. 

              Reunificación de las familias que Trump separó 

Entre los recuerdos repugnantes que Donald Trump dejará para la Historia, el de miles de niños separados de padre y madre en la frontera con México. Más de tres años han estado confinados en Estados Unidos mientras que sus progenitores eran deportados. Criaturas de diversas edades, parientes destrozados. Lloros, añoranza, angustia, más de mil días de horror que al cruel presidente no lo han perturbado. Ha sido necesario que perdiera las elecciones para que otro dirigente, más humano, empiece a dar la vuelta a la tortilla.

En principio, solo cuatro familias han sido reunificadas, quedan unas mil a la espera de que los hijos les sean restituidos. Cuesta creer que en un país adelantado como el norteamericano, en el siglo veinte, se haya podido llevar a cabo semejante maldad. Pero así ha sido. Seres despiadados los ha habido y habrá, desgraciadamente. Lo más terrible es que estos tomen las riendas de un gobierno.