divendres, 15 d’abril del 2022

Cafres en el Camp Nou - Cafres al Camp Nou

 

                                    Cafres al Camp Nou 

Per causa de 30.000 energúmens, molts dels assistents al partit del Barça contra l’Eintracht ho van passar malament. Algunes persones van tenir por i van abandonar l’estadi abans que el partit s’acabés, en especial les que hi havien anat amb canalla.

Els aldarulls als camps de futbol no són res nou, malauradament, només que aquesta vegada els esperitats es van extralimitar. Beguts, envasos de  cervesa al terreny de joc, crits dempeus, de tot plegat se’n fan ressò els mitjans de comunicació posant-se les mans al cap. I la gent que se n’assabenta, també.  Amb tot, hi ha un aspecte que no s’ha destacat, que mai no es destaca. Els cafres, ara i sempre, són homes.

Els del camp, els que van pertorbar els carrers de Barcelona, els que es van enfrontar als agents de l’ordre. Que se sàpiga, mai aquesta mena de cafres han estat dones. Quelcom que convida a reflexionar, avaluar, adjectivar el sexe masculí. 

                 Cafres en el Camp Nou 

Por causa de 30.000 energúmenos, muchos de los asistentes al partido del Barça contra el Eintracht lo pasaron mal. Algunas personas tuvieron miedo y abandonaron el estadio antes de que el partido finalizara, en especial las que habían ido con criaturas.

Los disturbios en los campos de fútbol no son nada nuevo, desgraciadamente, solo que esta vez los posesos se extralimitaron. Bebidos, envases de cerveza lanzados al terreno de juego, gritos de pie, de todo ello se hacen eco los medios de comunicación llevándose las manos a la cabeza. Y la gente que se entera, también. No obstante, hay un aspecto que no se ha destacado, que nunca se destaca. Los cafres, ahora y siempre, son hombres.

Los del campo, los que perturbaron las calles de Barcelona, los que se enfrentaron a los agentes del orden. Que se sepa, nunca este tipo de cafres han sido mujeres. Algo que invita a reflexionar, evaluar, adjetivar al sexo masculino.