divendres, 29 d’abril del 2022

Inmigrantes tratados como fardos - Immigrants tractats com a fardells

 

                             Immigrants tractats com a fardells 

El Regne Unit enviarà a Ruanda els indesitjats que traspassin les seves fronteres. Tant si volen com si no, cap allà!, com qui transporta fardells, no pas persones. Boris Johnson ha signat un acord amb Paul Kagame, president de Ruanda, per tal que els accepti a canvi de rebre 140 milions d’euros anuals. Això sí, s’ha de comprometre a incorporar-los a la societat ruandesa en igualtat de condicions quant a ocupació i quant a assistència sanitària. Tal vegada el primer ministre britànic vigilarà que es compleixin aitals requisits? Quan demostra ser tan poc escrupolós respecte del drets humans, més aviat cal témer que només seran paper mullat.

Costa d’imaginar que persones que han trigat mesos en travessar diversos països fins arribar a Gran Bretanya, que han invertit tots els seus diners, que han capejat traficants, quan assoleixin el seu objectiu siguin retornats com a meres coses al continent d’allà on venen, com a fardells que destorben. Muts i a la gàbia i cap a un país que gairebé per a tots serà estranger, no volgut, anàleg a aquell del qual han fugit.

On paren els  Drets Humans subscrits internacionalment i pel propi Regne Unit? Fins el dia d’avui, cap país europeu no ha denigrat fins aquest extrem un col·lectiu humà.

                                     Inmigrantes tratados como fardos 

El Reino Unido enviará a Ruanda los indeseados que traspasen sus fronteras. Tanto si quieren como si no, ¡allá van!, como quién transporta fardos, no personas. Boris Johnson ha firmado un acuerdo con Paul Kagame, presidente de Ruanda, a fin de que los acepte a cambio de recibir 140 millones de euros anuales. Eso sí, tiene que comprometerse a incorporarlos a la sociedad ruandesa en igualdad de condiciones en cuanto a empleo y en cuanto a asistencia sanitaria. ¿Acaso el premiar británico vigilará que se cumplan tales requisitos? Cuando demuestra ser tan poco escrupuloso respecto de los derechos humanos, más bien hay que temer que acabarán en papel mojado.

Cuesta imaginar que personas que han tardado meses en atravesar varios países hasta llegar a Gran Bretaña, que han invertido todo su dinero, que han capeado a traficantes, cuando alcancen su objetivo sean devueltos como meras cosas al continente del cual vienen, como fardos que estorban. Punto en boca y hacia un país que para casi todos será extranjero, no deseado, análogo a aquel del cual han huido.

¿Dónde se hallan los Derechos Humanos suscritos internacionalmente y por el propio Reino Unido? Hasta el día de hoy, ningún país europeo ha denigrado hasta tal extremo a un colectivo humano.