divendres, 7 d’octubre del 2022

Si fuera multimillonaria haría... - Si fos multimilionària faria...

                                        Si fos multimilionària faria... 

Una determinada persona em va retreure que en el meu blog anterior, on reprovava l’actuació egoista de multimilionaris com Bezos, Musk i Ambani, no digués què faria jo en cas de que fos tan rica com ells. Ja feia constar a les últimes ratlles que no em veia gens ni mica com a multimilionària, atès que per això cal ser rapinyaire i jo no en sóc pas.

Amb tot, en resposta a la interpel·lació que se’m va fer, vull afigurar-me que per art de màgia m’he convertit en potentada. Llavors, què faria?

Hi ha dotzenes de necessitats al petit món que m’envolta, però donat que els tres multimilionaris esmentats s’aboquen a les grandiositats, no serè menys i consignaré dues grans actuacions.

Invertiria gran quantitat de diners en transformar zones quasi desèrtiques de l’Àfrica en terres fèrtils. Milions d’arbres plantats, subministrament per mitjà d’avions de l’aigua necessària perquè visquessin i eliminessin les constants sequeres, fomentessin el conreu i la ramaderia, posessin fi a la fam consuetudinària.

També miraria vers el camp de refugiats del Líban on hi malviuen palestins, sirians i altres desafortunats. Amuntegats en barraques des de fa anys, sense els serveis mínims ni per a grans ni per a petits. Convertiria el camp en una ciutat dins la ciutat, amb habitatges dignes, centres de salut, escoles, tallers per guanyar-se la vida, cines i teatres.

Això faria, entre altres coses solidàries, si tingués tants diners con Bezos, Musk o Ambani.  És clar que, aviat deixaria de ser multimilionària. Aviat tornaria a formar part dels pobrets i alegrets.

                                 Si fuera multimillonaria haría... 

Una determinada persona me reprochó que en mi blog anterior, donde reprobaba la actuación egoísta de multimillonarios como Bezos, Musk y Ambani, no dijera qué haría yo en caso de que fuera tan rica como ellos. Ya hacía constar en las últimas líneas que no me veía en absoluto como multimillonaria, dado que para esto hay que ser rapaz y yo no soy.

No obstante, en respuesta a la interpelación que se me hizo, quiero imaginar que por arte de magia me he convertido en potentada. ¿Entonces, qué haría?

Existen docenas de necesidades en el pequeño mundo que me rodea, pero dado que los tres multimillonarios mencionados se lanzan a las grandiosidades, no seré menos y consignaré dos grandes actuaciones.

Invertiría gran cantidad de dinero en transformar zonas casi desérticas de África en tierras fértiles. Millones de árboles plantados, suministro por medio de aviones del agua necesaria para que vivieran y eliminaran las constantes sequías, fomentaran el cultivo y la ganadería, pusieran fin al hambre consuetudinaria.

También miraría hacia el campo de refugiados del Líbano donde malviven palestinos, sirios y otros desafortunados. Amontonados en barracas desde hace años, sin los servicios mínimos ni para mayores ni para pequeños. Convertiría el campo en una ciudad dentro de la ciudad, con viviendas dignas, centros de salud, escuelas, talleres para ganarse la vida, cines y teatros.

Esto haría, entre otros actos solidarias, si tuviera tanto dinero cono Bezos, Musk o Ambani.  Claro está que, pronto dejaría de ser multimillonaria. Pronto volvería a formar parte de los contentos con poco.