diumenge, 5 de gener del 2020

¿Y si la carne de cañón se negase a ir a la guerra? - I si la carn de canó es negués a anar a la guerra?


       I si la carn de canó es negués a anar a la guerra? 

Una guerra més està a punt d'esclatar perquè als que manen des de les seves butaques no els farà mal. A l'Orient Mitjà acaba de petar l’espurna de la mà perniciosa de Donald Trump. És obvi que la matança del general iranià Soleimani no quedarà sense resposta per part del govern de l’Iran, però no importa, atès que las armes no arribaran al senyor de la Casablanca. Mai no arriben als despatxos, com és ben sabut, només maten i fereixen la tropa. No obstant això, malgrat ésser així durant mil·lennis, la tropa continua existint. No es rebel·la, no es queda a casa, es resigna a anar a l'escorxador sense aixecar la veu.
 Encara s'ha de veure quan i com els líders iranians executaran la seva venjança, no obstant, pel costat dels EUA ja s'ha anunciat que 3.000 soldats aviat seran enviats a la regió. S'envien paquets a través d'Amazon i s'envien persones atorgant-los el mateix valor. Menys, per la banda dels comandaments.
Què passaria si aquests 3.000 sotmesos es neguessin a anar a la guerra? A qualsevol guerra, els sotmesos ancestrals. Què passaria si es desmuntessin les fàbriques d’armament per manca de demanda i es dediquessin a una altra cosa; si s’abolissin els exèrcits; si ningú, ni homes ni dones, volgués ser militar? Pels segles del segles hi ha veus que clamen contra els conflictes armats, veus que no són escoltades perquè els que manen no en pateixen les conseqüències i els subordinats no gosen a desobeir. Ja va essent hora que la carn de canó es negui a ser-ho.

     ¿Y si la carne de cañón se negase a ir a la guerra?

Una guerra más está a punto de estallar ya que a los que mandan desde sus sillones no les va a hacer daño. En Oriente Medio acaba de prenderse la mecha de la mano perniciosa de Donald Trump. Es obvio que la matanza del general iraní Soleimani no quedará sin respuesta por parte del gobierno de Irán, pero no importa, puesto que las armas no alcanzarán al señor de la Casablanca. Nunca llegan a los despachos, como es bien sabido, tan solo matan y hieren a la tropa. No obstante, a pesar de ser así durante milenios, la tropa sigue existiendo. No se rebela, no se queda en casa, se resigna a ir al matadero sin levantar la voz.
Está por ver cuándo y cómo los dirigentes iranís ejecutarán su venganza, sin embargo, por la parte estadounidense ya se ha anunciado el pronto envío de 3.000 soldados a la región. Se envían paquetes por Amazon y se envían personas otorgándoles el mismo valor. Menos aún, por el lado de los mandos.
¿Qué pasaría si estos 3.000 sumisos se negasen a ir a la guerra? A cualquier guerra, los sumisos ancestrales. ¿Qué pasaría si se desmontaran las fábricas de armamento por falta de demanda y se dedicaran a otra cosa; si se abolieran los ejércitos; si nadie, ni hombres ni mujeres, quisiera ser militar? Por los siglos de los siglos hay voces que claman contra los conflictos armados, voces que caen en saco roto porque los que mandan no sufren las consecuencias y los subordinados no se atreven a desobedecer. Ya va siendo hora de que la carne de cañón se niegue a serlo.