divendres, 2 de juliol del 2021

Respetar o no a los animales - Respectar o no els animals

 

                                           Respectar o no els animals 

Respectar també significa, gairebé sempre, estimar. Quelcom aplicable al tracte que es doni als animals amb els quals s’alimenta la majoria de la gent. La Comissió Europea ha enfilat l’agulla i proposarà, per al 2023, una llei per eliminar gradualment les gàbies per a animals com ara conills, guatlles, pollets, ànecs i oques. Ho ha fet atenent la demanda de més d’un milió de signatures ciutadanes.

Aquesta disposició de la UE està molt bé, però cal que, quan s’estableixi la llei, es faci complir, sinó, només seran paraules buides. Vegem què passa actualment respecte de la cria de gallines. Fa anys que la normativa prohibeix l’engabiament, i no obstant, les granges massificades continuen existint. Només cal llegir a la closca dels ous si hi ha el número 1 (han  viscut en llibertat), o el 3 (han viscut amuntegades picant-se entre elles). És una vergonya que això últim es permeti, en contra de la llei, i també ho és que hi hagi consumidors als quals tant se’ls hi doni el patiment d’uns éssers vius.

Aquest és el panorama. La qüestió rau en tenir en compte o no el benestar de les bèsties.

                                     Respetar o no a los animales 

Respetar también significa, casi siempre, querer. Algo aplicable al trato que se dé a los animales con los cuales se alimenta la mayoría de la gente. La Comisión Europea se ha puesto las pilas y propondrá, para el 2023, una ley para eliminar gradualmente las jaulas para animales como conejos, codornices, polluelos, patos y ocas. Lo ha hecho atendiendo la demanda de más de un millón de firmas ciudadanas.

Esta disposición de la UE está muy bien, pero hace falta que, cuando se establezca la ley, se haga cumplir, sino, solo serán palabras vanas. Veamos qué pasa actualmente respecto de la cría de gallinas. Hace años que la normativa prohíbe enjaular, y no obstante, las granjas masificadas siguen existiendo. Basta con ver en el caparazón de los huevos si hay el número 1 (han vivido en libertad), o el 3 (han vivido amontonadas picoteándose entre ellas). Es una vergüenza que esto último se permita, en contra de la ley, y también lo es que haya consumidores a los cuales tanto les da el sufrimiento de unos seres vivos.

Este es el panorama. La cuestión radica en tener en cuenta o no el bienestar de las bestias.